"MITROVIĆ NIJE DOBRO": Vest koja je zabrinula Srbiju! Trener Fulama otkrio pogrešnu procenu medicinskog tima

Novosti online

10. 10. 2022. u 19:51

TRENER Fulama Marko Silva danas je otkrio vesti koje će zabrinuti Srbiju, a tiču se povrede srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića.

МИТРОВИЋ НИЈЕ ДОБРО: Вест која је забринула Србију! Тренер Фулама открио погрешну процену медицинског тима

Foto: Profimedia

Najbolji strelac u istoriji naše nacionalne selekcije se povredio na meču između Srbije i Švedske (4:1) u Ligi nacija, koja je odigrana 24. septembra.

On je na ovom meču postigao tri gola za Srbiju, ali se povredio posle duela sa Viktorom Lindelofom. Srpski as je potom igrao nekoliko dana kasnije na meču "orlova" i Norvežana, a onda je bio u timu Fulama na duelu sa Njukaslom u Premijer ligi.

FOTO: Tanjug/AP

Delovalo je u tom trenutku da je stameni golgeter ostavio probleme iza sebe, ali je morao ranije da izađe sa terena, pošto je obnovio povredu na duelu sa "svrakama".

Mitrović je zbog povrede propustio i jučerašnji meč 10. kola Premijer lige protiv Vest Hema (1:3).

- Imali smo sumnje oko toga da li bi trebalo da igra drugu utakmicu za Srbiju. Medicinski timovi su bili u kontaktu i rekli su nam da je u stanju da igra drugi meč. Ovo su teške situacije, ne samo za nas nego za sve klubove, kada želite da zaštitite svoje igrače i ovako nešto se dogodi. Posle povrede u prvoj utakmici mislim da nije bila baš najbolja stvar za Mitrovića da igra i drugi meč i to svih 90 minuta - istakao je Silva.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Portugalski strateg je pre duela sa "čekićarima" rekao da bi momak iz Smedereva mogao i da zaigra na "Olimpijskom stadionu" u Londonu, a u slučaju da se to ne desi, da će sigurno biti spreman za naredni duel protiv Bormuta.

Međutim, stvari se očigledno ne odvijaju kako je medicinski tim ekipe sa "Krejven kotidža" prognozirao.

- Pratimo njegovo stanje iz dana u dan. Nadali smo se da će danas popodne biti sa nama na treningu. Nažalost u poslednja dva dana nije se osećao dobro. Moramo da nastavimo da pratimo njegovo stanje, da procenimo kada bi mogao da počne da trenira ponovo sa ekipom - zaključio je Silva.

Ovo su svakako vesti koje dodatno podgrevaju sumnju da bi Mitrović mogao zapravo i da ima problem sa povredom ozbiljnije prirode nego što se očekivalo, a gubitak koji bi selektor Dragan Stojković imao u slučaju da miljenik nacije ne bude spreman za Katar bio bi nemerljiv. 

BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)