ISPLIVALI ŠOKANTNI SNIMCI: Ekvadoru preti izbacivanje, a jedna selekcija mogla bi da ima veliku korist pred Mundijal (AUDIO)

Novosti online

14. 09. 2022. u 21:41

REPREZENTACIJA Ekvadora suočava se sa velikim skandalom zbog kojih bi čak mogli i da budu izbačeni sa Svetskog prvenstva.

ИСПЛИВАЛИ ШОКАНТНИ СНИМЦИ: Еквадору прети избацивање, а једна селекција могла би да има велику корист пред Мундијал (АУДИО)

Foto: N.I./EPA

Ekvadorski fudbalski savez nalazi se pod istragom nakon što je jedan reprezentativac te selekcije priznao da je koristio lažnu krštenicu kako bi predstavljao Južno američku reprezentaciju.

Sporna je biografija Bajrona Kastilja. U audio trakama koje su procurile u javnost, a prenosi ih "Marka" čuje se Kastiljo kako priznaje da je promenio ime, datum rođenja i nacionalnost kako bi mogao da igra pod okriljem ekvadorskog saveza.

Sporna je njegova nacionalnost, odnosno da li ima prava da nastupa za Ekvador, u audio snimku je otkrio da je napustio kolumbijski Tumako kako bi se kao mladić preselio u San Lorenco.

Detalji audio snimka ukazuju na to da je Bajron Havijer Kastiljo Segura zapravo Kolumbijac. Ukoliko se ove tvrdnje pokažu istinitim, najverovatnije je da će Ekvador biti izbačen sa Svetskog prvenstva, a vremena za odluku je sve manje.

Ekvadorci su u grupi "A" sa Holandijom, Senegalom i domaćinom Katarom. Zapravo, planirano je da upravo oni sa zemljom organizatorom otvore Mundijal

Kastiljo će morati da svoj iskaz u FIFA, a za sada nije potvrđeno da će se odazvati.

Ono što je posebno zanimljivo u celoj situaciji jeste da je Kastiljo igrao u oba meča protiv Čilea u CONMEBOL kvalifikacijama, koje je Ekvador završio na četvrtom mestu, dok Čile bio sedmoplasirani.

Čileanci od FIFA traže da se ponište njihovi, čileanski mečevi sa Ekvadorom, odnosno da ih Čile dobije službenim rezultatom, a kako se službenim rezultatom ne mogu registrovati i mečevi čileanskih rivala s Ekvadorom, jer Kastiljo nije ni igrao - onda rivali ostaju gde jesu na tabeli, a Čile ih prestiže i, umesto Ekvadora, ide na Mundijal.

Hoće li tako na kraju i biti, pokazaće dani pred nama, a treba napomenuti da je žalba Čilea prvobitno bila odbijena juna meseca

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)