ZEMLJOTRES KAKAV FUDBAL NE PAMTI: FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa SP, odluka pada u petak

Novosti online

09. 06. 2022. u 08:46

FIFA je na korak da izbaci reprezentaciju Ekvadora sa Svetskog prvenstva u Kataru, jer je u kvalifikacionoj utakmici protiv Čilea nastupio igrač koji nema državljanstvo Ekvadora.

ЗЕМЉОТРЕС КАКАВ ФУДБАЛ НЕ ПАМТИ: ФИФА избацује једну репрезентацију са СП, одлука пада у петак

Foto: N.I./EPA

U pitanju je igrač Bajron Kastiljo koji je iz Kolumbije. Tu vest preneli su neki južnoamerički mediji, a advokat Eduardo Karlezo rekao je da je siguran da će odluka ići u korist čileanskom savezu.

Naime, Čileanci tvrde, a sad navodno imaju i dokaze da je Kastiljo u kvalifikacijama za SP igrao za Ekvador sa lažnim pasošem.

Karlezo tvrdi da je pomenuti fudbaler uz pomoć ekvadorskih civilnih vlasti i tamošnjeg fudbalskog saveza lažirao sve dokumente i da zapravo uopšte nije Ekvadorac.

- Roditelji Bajrona Kastilja su rođeni u Tumaku u Kolumbiji, Bajron je rođen u Tumaku i tamo je i kršten. Ne postoji nikakav dokaz da on ima ikakve veze sa Ekvadorom i dokazi su vrlo jasni - rekao je Karlezo, koji zastupa čileanski fudbalski savez.

Deportes piše da je FIFA odluku već praktično donela i da će Ekvador sutra (petak) biti izbačen sa Svetskog prvenstva, odnosno da će se utakmice u kojima je nastupio sporni igrač registrovati rezultatom 3:0 za protivnike.

Podsećanja radi, u južnoameričkim kvalifikacijama Ekvador je završio na četvrtom mestu, Peru na petom, Kolumbija na šestom i Čile na sedmom. Ako bi se utakmice u kojima je Kastiljo igrao registrovale 0:3 za protivnike, na Svetsko prvenstvo otišao bi - Čile.

Naime, Kastiljo nije igrao ni u jednoj utakmici protiv Perua i Kolumbije, ali jesta u obe protiv Čilea, koji bi u tom slučaju dobio šest novih bodova, dve pobede po 3:0 i skočio bi na četvrto mesto. Peru bi i dalje igrao dodatne kvalifikacije (13. juna protiv Australije), a Ekvador bi završio na poslednjem mestu.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

MNOGI NE ZNAJU: Koje škole su završili Novak i Jelena Đoković