"I ONI SE PLAŠE SRBIJE": Posle Hrvata još jedna reprezentacija ne želi "orlove" za rivala na Mundijalu

Novosti online

01. 04. 2022. u 11:35

ŽREB za Svetsko prvenstvo je u petak od 18.00 časova, a u jednoj od kuglica naći će se i ime Srbije.

И ОНИ СЕ ПЛАШЕ СРБИЈЕ: После Хрвата још једна репрезентација не жели орлове за ривала на Мундијалу

FOTO: AP/Tanjug

"Orlovi" su smešteni u trećem šeširu, a selektoru naše reprezentacije Draganu Stojkoviću, kako on kaže, svejedno je koga ćemo izvući.

Lako bi moglo da se dogodi da današnji žreb u Dohi, kao i pre četiri godine, spoji u istu grupu selekcije Srbije i Švajcarske.

Ako bi se Švajcarci pitali, oni baš i ne bi voleli da dobiju Piksijeve izabranike. Ovakav utisak stiče se posle najave žreba od novinara "Blika" Andreasa Benija koji je iz Katara poručio:

- Molim vas, samo ne Srbi - rekao je Beni.

On je u emisiji obrazložio i zbog čega ne želi Srbiju, a naravno da to ima veze sa dešavanjima na utakmici u Rusiji koju su Švajcarci dobili sa 2:1. Na pitanje iz studija ko je za izbegavanje iz 3. šešira, novinar je naglasio:

- Naravno, Srbija. Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači poreklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja, je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu - kategorično je odgovorio Andreas Beni.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spaktakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:53

Komentari (0)