SPUŠTENA ZAVESA NA PREMIJER LIGU: Junajtedu drugo mesto, "petarda" Sitija, Čelsi poražen, "lisice" bez LŠ

Novosti online

23. 05. 2021. u 19:05

ODIGRANO je 38. kolo Premijer lige Engleske. Svi mečevi počeli su od 17 časova, a golovi su "pali" na svim mečevima.

СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Јунајтеду друго место, петарда Ситија, Челси поражен, лисице без ЛШ

FOTO: AP

Arsenal je dočekao Brajton na Emirejtsu. Slavili su domaći 2:0. Oba gola postigao je Nikolas Pepe. Prvi u  49, a drugi u 60. minutu. 

Aston Vila je savladala Čelsi 2:1 Traore je postigao gol u 43. minutu. El Gazi je u 52. uvećao prednost sa "bele tačke". Samo sedam minuta kasnije Verner je zatresao mrežu, a gol mu je poništen zbog ofsajda. Šilvel je na proigravanje Pulišića u 70. minutu postavio konačan rezultat, a Azpilikueta je poslednje minute gledao sa klupe zbog kartona u 89. minutu. 

Fulam je porazom završio sezonu za zaborav. Bolji je bio Njukasl. Vilok je u 23. minutu gostima doneo vođstvo, a sa penaltika u 88. Šar postavlja konačnih 2:0 za goste. 

FOTO: AP

Lids je savladao VBA sa 3:1. Rodrigo je doneo domaćima vođstvo u 17. minutu, Filips uvećava prednost u 42. minutu, treći gol sa penala postigao je Bamford. Uspeva Vest Bromvič da postigne počasni pogodak u 90. minutu. 

Prštalo je od golova u duelu Lestera i Totenhema. Gosti su sezonu završili ubedljivom pobedom 4:2. Vardi "lisicama" donosi prednost u 18. minutu, sa penala, a Kejn u 41. donosi izjednačenje. Džejmi Vardi ponovo bio precizan nakon najstrože kazne u 52. minutu. Kasper Šmajhel postiže autogol u 76. minutu, a potom sa dva gola Geret Bejl postavlja konačnih 2:4. Prvo je pogodio u 87, a potom i 96. minutu. 

FOTO: AP

Liverpul je sezonu završio na trećem mestu. Savladali su Kristal palas 2:0. Mane je postigao dva gola, prvi u 36. Drugi u 74. minutu. 

Mančester Siti je pojeo "Karamelice" na Etihadu. Everton je ispraćen sa 5:0 kući. De Brujne je u 11. minutu načeo goste, tri minuta kasnije Gabrijel Žesus je uvećao vođstvo "građana". Da bi u 36. minutu Sigurdson promašio penal, a to je kaznio Fil Foden u 53. minutu. Sa dva gola do kraja oprostio se od Sitija Aguero. Argentinac je bio precizan u 71. minutu kao i pet minuta kasnije. 

Šefild je minimalcem savladao Barnli, a jedini gol delo je MekGoldrika. 

Vest Hem je pobedio 3:0 ekipu Sautemptona. Fornals je u 30. i 33. minutu tresao mrežu, a konačnan rezultat postavio je Dekland Rajs u 86. 

FOTO: AP

Mančester Junajted je gostovao Vulverhemtonu, oba tima izvela su kombinovani sastav. Gosti su sezonu završili na drugoj poziciji, a pritom su slavili 2:1. Elanga je "đavole" doveo u vođstvo u 13. minutu, Nelson Semedo u 39. uspeva da izjednači da bi sa penala, nakon gledanja VAR snimka Huan Mata u četvrtom minutu nadoknade u prvom poluvremenu postavio konačnih 2:1. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije