ŠPANIJA U SUZAMA: Preminuo Francesk Arnau, legendarni golman Barse, spremali ga za sportskog direktora Katalonaca (VIDEO)

Novosti online

22. 05. 2021. u 11:34

U subotu rano ujutru iznenada je preminuo sportski direktor Ovijeda, 45-godišnji Fransesk Arnau.

ШПАНИЈА У СУЗАМА: Преминуо Францеск Арнау, легендарни голман Барсе, спремали га за спортског директора Каталонаца (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Klub iz Astorije porukom na društvenim mrežama izjavio je saučešće porodici, a nadovezala se Barselona, za koju je Arnau svojevremeno branio.

Nekadašnji golman ponikao je upravo u katalonskom klubu, čiji je član bio do 2001. godine. Redovno je nastupao za B tim, dok je u najjačoj selekciji sakupio 24 prvenstvena nastupa, pošto su prednost imali Rud Hesp i Pepe Rejna. 

Iz Barse je otišao u Malagu, gde je proveo deset godina i imao mnogo važniju ulogu. Za plavo-bele je sakupio 131 nastup u Primeri, a poslednju utakmicu branio je 21. maja 2011, baš protiv svog matičnog kluba, Barselone.

Sa Malagom je 2002. osvojio Intertoto kup, a kao član Barse bio je prvak Španije 1999. i osvajač Kupa kralja 1997. Sa mladom reprezentacijom Španije postao je evropski šampion 1998, ali za A selekciju nije branio.

Po završetku karijere postao je sportski direktor Malage, a od 2019. je tu funkciju obavljao u Ovijedu.

Pre mesec dana španski mediji pominjali su da Đoan Laporta želi Arnaua za tehničkog direktora Barselone.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)