ZVEZDA BROJALA DO PET: Crveno-beli pregazili Metalac i oborili dva rekorda (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2021. u 15:34 >> 17:58

CRVENA zvezda ubljedljivom pobedom nad Metalcem od 5:1 okončala je sezonu u Superligi Srbije. Crveno-beli uspeli su da obore rekord po broju datih golova u jednoj sezoni i osvojenih bodova

ЗВЕЗДА БРОЈАЛА ДО ПЕТ: Црвено-бели прегазили Металац и оборили два рекорда (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Izabranici Dejana Stankovića sezonu su završili sa 114 golova i  oborili rekord ekipe Partizana, star 22 godine, iz sezone 1999/2000 koji je trenirao Miodrag Ješić. Taj tim crno-belih postigao je tada 111 golova, ali je te sezone ipak šampion bila Zvezda koju je trenirao Slovaljub Muslin.

Takođe, oboren je rekord i po broju osvojieh bodova, klub sa "Marakane" osvojio ih je 108 i tako pretekli Seltik (106).

Zvezda je furiozno počela protiv Metalca i već posle pet minuta je na semaforu pisalo 2:0, golove su postigli Milan Gajić i El Fardu Ben.

Nije se domaćin tu zaustavio i do odlaska na odmor je uspeo da još jednom zatrese mrežu ekipe iz Gornjeg Milanovca, a to je po drugi put uradio napadač sa Komorskih Ostrva.

Drugo poluvreme je proteklo identično kao i prvo. Viđena su još tri gola, dva u mreži gostiju, a jedan iza leđa Zorana Popovića.

FOTO: M. Vukadinović

Gelor Kanga i Milan Pavkov su bili strelci za crveno-bele, dok je za jedini gol za goste bio delo Igora Maksimovića.

Navijače Zvezde je sigurno zabrinulo to što se kapiten Milan Borjan povredio sredinom prvog poluvremena, izdržao je do kraja istog, ali ga je u drugom zamenio Popović.

Na kraju crveno-beli su sezonu okončali sa 108 bodova, samo tri remija i bez ijednog poraza.

Metalac je trenutno osmi na tabeli sa 52 boda.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić – Petrović, Nikolić – Ben, Ivanić, Katai – Falčineli.

METALAC (3-5-2): Savić – Rogač, Vasiljević, Mlađović – Vlalukin, Maksimović, Zoćević, Krajišnik, Kokir – Grbović, Mbungu.

DRUGO POLUVREME: C. zvezda - Metalac 5:1

90. MINUT - Kraj utakmice!

84. MINUT - Odlično je Ben uposlio Ivanića, ovaj je pokušao da "bocne" loptu preko Savića. Ipak, golman gostiju je dobro reagovao i sačuvao svoju mrežu.

79. MINUT - Dve velike prilike propustio je domaćin u istom minutu. Najpre Ben, a onda i Milan Rodić.

77. MINUT - Do petog gola došla je Crvena zvezda. Precizan sa bele tačke bio je Milan Pavkov koji je postigao 13. gol u Superligi Srbije. Penalu je prethodio prekršaj nad Slavoljubom Srnićem.

69. MINUT - Smanjio je Metalac prednost Zvezde. Maksimović je iskoristio grešku Radovana Pankova koji se okliznuo. Iskoristio je fudbaler gostujućeg tima i lako matirao Popovića.

65. MINUT - Žele domaći da postignu još neki gol, no tim iz Gornjeg Milanovca ne dozvoljava rivalu da stvori ozbiljnu priliku.

58. MINUT - Tukao je Krajišnik iz slobodnog udarca, ali nije bilo problema za Zorana Popovića.

57. MINUT - Konsolidovao se malo Metalac nakon furioznog početka domaćih u drugom delu meča.

49. MINUT - Rapsodija crveno-belih. U strelce se upisao i Gelor Kanga. Natrčao je Gabonac na odbijenu loptu i sa nekih 10 metara je zakucao u mrežu rivala.

48. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Milan Borjan nije mogao da nastavi meč, zamenio ga je Zoran Popović, takođe u igri su Gelor Kanga i Seku Sanogo.

PRVO POLUVREME: C. zvezda - Metalac 3:0

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

42. MINUT - Sjajno je Katai uklizavanjem unazad uspeo da proigra Ivanića u kontranapadu, ali je akcija završena samo kornerom za crveno-bele. U šansi se potom našao Gajić, šutirao je iz voleja sa 17-18 metara, ali daleko od gola

34. MINUT - Ben se drugi put upisao u listu strelaca, čime je Zvezda oborila Partizanov rekord u broju postignutih golova u sezoni. Izgubio je jedan igrač Metalca loptu pred svojim kaznenim prostorom, Ivanić je uposlio Bena, a ovaj lako savladao Savića.

33. MINUT - Posle nekoliko minuta pauze nastavila se utakmica. Na svu sreću ništa nije ozbiljno, te je Borjan nastavio susret.

29. MINUT - Težak sudara Milana Borjana i fudablera Metalca Prestiža. Kapiten crveno-belih je pao preko igrača gostiju koji je uspeo da ostane, dok se čuvaru mreže Zvezde i dalje ukazuje pomoć.

5. MINUT - Uraganski je Zvezda počela meč. Prednost je duplirao El Fardu Ben. Katai je uposlio napadača sa Komorskih Ostrva, a ovom nije bilo teško da pogodi mrežu rivala.

3. MINUT - Zvezda je odmah povela. Prošao je Mirko Ivanić po levoj strani, uputio je loptu u kazneni prostor rivala, na drugoj strani ostao je sam Milan Gajić i doveo crveno-bele do prednosti.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!