OTKAZUJU SE OLIMPIJSKE IGRE? Oglasio se Bah iz Tokija i otklonio svaku dilemu...

Novosti online

19. 05. 2021. u 13:01

PREDSEDNIK Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah odbacio je svaku mogućnost da Igre u Tokiju budu otkazane, uprkos protivljenju velikog broja Japanaca zbog straha od širenja pandemije korona virusa.

ОТКАЗУЈУ СЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ? Огласио се Бах из Токија и отклонио сваку дилему...

Foto: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Bah se nalazi u poseti Tokiju i tom prilikom je izjavio da su ostali sportski događaji pokazali da je Olimpijske igre moguće bezbedno organizovati uz striktno poštovanje svih Kovid protokola i najavio da će više od 80 odsto sportista koji budu u Olimpijskom selu biti vakcanisano do početka Igara 23. jula.

- Zajedno sa našim japanskim partnerima i prijateljima mogu da posvedočim našoj potpunoj posvećnosti da organizacija Olimpijskih i Paraolimpijskih igara protekne bezbedno za sve. Svi smo u maksimalno fokusirani na ostvarenje tog cilja, poručio je Bah, a prenosi Rojters.

Japan je suočen sa četvrtim talasom pandemije korona virusa, pa je u Tokiju, Osaki i još nekim velikim gradovima produženo vanredno stanje do kraja maja.

Japanci imaju mali procenat vakcinisanog stanovništva, svega 3,7 odsto u zemlji od 126 miliona stanovnika.

Ništa bolja situacija nije ni sa medicinskim radnicima, među kojima je manje od 30 odsto njih vakcinisano.

Bah je dao obećanje da će maksimalno smanjiti teret lokalnih medicinskih sistema tokom Olimpijskih igara, a da će Olimpijski komitet Japana biti zamoljen da organizuje sopstveno zdravstveno osoblje gde god to bude bilo moguće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije