BIVŠI TRENER ZVEZDE U REPREZENTACIJI: Pomagaće Živkoviću u mladoj selekciji

Novosti online

17. 05. 2021. u 18:21

FUDBALSKI savez Srbije angažovao je Slobodana Marovića – nekadašnji prvotimac Crvene zvezde inkorporiran je u stručni štab mlade reprezentacije, kao asistent selektora Zvonka Živkovića.

БИВШИ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Помагаће Живковићу у младој селекцији

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji saradnik Roberta Prosinečkog u stručnom štabu Crvene zvezde i Dragana Stojkovića, u kineskom Gvangdžou RiF, uz Dževada Prekazija, biće jedan od ključnih saradnika nedavno promovisanog učitelja generacija 2000. i 2001. Marović na posao stiže posle preporuke aktuelnog selektora „A“ tima – sa Piksijem je radio tokom 2019. godine.

Ostao je potom, na kratko, u Kini, ali se prošle godine definitivno vratio u Crnu Goru, rešen da nastavi trenersku karijeru.

Angažovanjem Marovića, Fudbalski savez Srbije nastavio je kurs promena na svim nivoima sportskog sektora. Prethodno su obelodanjeni kadrovski rezovi na većini selektorskih pozicija.

U bogatoj igračkoj karijeri, na bekovskoj poziciji, Slobodan Marović je izgradio prepoznatljivo ime noseći crveno-beli dres. Sa Zvezdom se popeo na vrh Evrope maja 1991, kasnije i sveta. Potom je od januara 1992. gradio karijeru u skandinavskim klubovima – švedskom Norčepingu i danskom Silkeborgu. Povukao se sa terena 1996, po isteku ugovora sa kineskim Žianlibaom. Pre dolaska u Beograd, branio je boje prvoligaša Osijeka.

Rođen u Baru, nije zaboravio matični Mornar ni u danima kad je završio igračku karijeru. Uvek iz klub sa Topolice, ponekad i intezivnije od očekivanja, trudio se da savetima ubrizga novu energiju ponosnom klubu sa Jadrana. Marović i danas živi na relaciji Beograd-Bar.

Na klupi Srbije, zajedno sa saradnicima iz stručnog štaba, debitovaće 6. juna, u prijateljskom susretu sa Rusijom, u Staroj Pazovi. Okupljanje je zakazano za poslednji majski dan, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije.

Mladu reprezentaciju od septembra očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Prvi susret na programu je 3. septembra, protiv Ukrajine, najverovatnije, na stadionu u Novom Sadu. Kvalifikacioni ciklus počeće u junu, duelom Jermenije i Farskih Ostrva. U grupi sa „orlićima“ biće i Francuska i Severna Makedonija.

(Sport klub) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna