CELA ITALIJA PRIČA O VLAHOVIĆU: Dušan kao Batistuta

Z.Ć.

09. 05. 2021. u 21:38

ITALIJA se ponovo divi mladom Srbinu. Dušan Vlahović (21) je sa dva nova pogotka srušio Lacio i doneo mirne dane Fiorentini u završnici Serije A.

ЦЕЛА ИТАЛИЈА ПРИЧА О ВЛАХОВИЋУ: Душан као Батистута

FOTO: AP

Nastavio je Duci da rešeta protivničke mreže, stigao je do svog 21. prvenstvenog pogotka, čak 12. na poslednjih devet utakmica, što je bio povod za dodatne hvalospeve novinara na Čizmi. Srpski golgeter je postao tek četvrti stranac u istoriji Fiorentine koji je u sezoni dao 20 i i više pogodaka.

SERGEJ POLOMIO NOS

LACIO je na stadionu "Artemio Franki" imao problem, pošto je reprezentativac Sergej Milinković-Savić meč protiv Fiorentine igrao sa slomljenim nosem.

- Hteo je da ostane na terenu po svaku cenu - rekao je trener Rimljana Simone Inzagi za klupski sajt.

Pre njega, to su još uradili Kurt Hamrin, Pedro Petrone, kao i legendarni Gabrijel Batistuta, ali je od svih njih daleko najmlađi.

- Naša želja je da dođemo do što više bodova, tako da možemo da igramo pred kraj sezone sa nešto slabijim pritiskom. Sve se vrti oko tima, tako da se nadam da ću dati još golova, i da tako ekipi doprinesem osvajanjem novih bodova. Pokazali smo koliko je bio važan ovaj meč sa Laciom za nas i dali smo sve što smo imali. Veoma sam srećan i ponosan što smo pobedili. Pokazali smo se protiv veoma jake ekipe. Pokazali smo da ako igramo kako znamo, svi zajedno i čvrsto, naši kvaliteti dolaze do izražaja. Želim da čestitam celom timu - rekao je Vlahović posle "simultanke" sa Laciom.

TREĆI U 2021.

SA dva pogotka Laciju, Dušan Vlahović se popeo na treće mesto najboljih strelaca u ligama "petica" u 2021. godini. Srbin je od početka januara u dresu Fiorentine 17 puta zatresao protivničke mreže, bolji od njega su samo Robert Levandovski iz Bajerna (22 pogotka) i Barselonin as Leo Mesi (21). Iza Dušana su ostali Ronaldo (Juventus) i Haland (Dortmund) sa 15 golova.

Italijanski novinari su u prvi plan stavili podatak da je Vlahović uspeo da zaseni i iskusnijeg kolegu iz redova lacijala, Ćira Imobila. Na listi strelaca sada deli drugo mesto sa Lukakuom iz Intera, na prvom je neprikosnoveni Ronaldo (27 pogodaka), dok je Imobile ostao na cifri 19.

- Teško mi je da pričam o Imobileu jer je on sjajan napadač koji je postigao mnogo golova. Bio sam motivisan da dokažem nešto, ali tek sam na početku, ništa još nisam dostigao. Tako da ta poređenja nisu baš fer. Nadam se da ću dostići njegov broj postignutih golova jednog dana - rekao je Vlahović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri