ČELSI ODLOŽIO SITIJEVO SLAVLJE: Alonso u nadoknadi srušio "građane" i najavio maestralno finale LŠ (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2021. u 20:50

MANČESTER siti mogao je pobedom nad Čelsijem da osvoji novu šampionsku titulu. Ipak, "plavci" su se pobrinuli da im odlože slavlje.

ЧЕЛСИ ОДЛОЖИО СИТИЈЕВО СЛАВЉЕ: Алонсо у надокнади срушио грађане и најавио маестрално финале ЛШ (ВИДЕО)

FOTO: AP

Izabranici Tomasa Tuhela slavili su na "Etihadu" sa 2:1 u meču koji se može smatrati svojevrsnom pripremom za finale Lige šampiona (29. maj).

Klub iz Londona je drugi put u razmaku od dvadesetak dana pobedio "građane" i jasno im stavio do znanja da će morati dobro da oznoje dres kako bi došli do "ušatog" pehara.

Sve je moglo da bude drugačije i navijači Sitija su već mogli da slave novu titulu, ali... Serhio Aguero je pri rezultatu 1:0 promašio penal u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. Pokušao je "panenkom" da prevari Mendija, no ovaj je bio priseban i prozreo je nameru iskusnog Argentinca.

Siti je do prednosti došao u 44. minutu preko Rahima Sterlinga, koji je došao do lopta nakon što je Aguero nije najbolje prihvatio i poslao je u nebranjen gol gostiju.

Čelsi je mnogo bolje odigrao drugo poluvreme. Do izjednačenja je došao u 63. minutu preko Hakima Zijeha, dok je trijumf doneo Markos Alonso u drugom minutu sudijske nadoknade.

Siti se nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa 80 bodova, 13 više od gradskog rivala Junajteda, ali i dve utakmice više. "Plavci" zauzimaju treće mesto za 64 boda.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili