DVE I PO MILIJARDE BEZ PEHARA: Da li će bogati katarski finansijeri nastaviti da ulažu u PSŽ?

Goran Čvorović, stalni dopisnik iz Pariza

06. 05. 2021. u 12:55

KRAJ. Tako je, u jednoj reči, preko cele naslovne strane, sažeo debakl Parižana sportski dnevnik "Ekip". Ova reč ispisana je tako da još više boli, na engleskom jeziku. "Kraj sna", napisao je tek nešto šire, ali u istom maniru, ovoga puta na francuskom jeziku, "Parizjen".

ДВЕ И ПО МИЛИЈАРДЕ БЕЗ ПЕХАРА: Да ли ће богати катарски финансијери наставити да улажу у ПСЖ?

FOTO: Printskrin

Uprkos razočaranju u Parizu, sportski listovi su realni u oceni da je Mančester siti bolji od Pari sen Žermena.

- Mančester siti nije ostavio ni trunku šanse Parižanima koji napuštaju Ligu šampiona posle veoma zapaženih rezultata - dodao je na naslovnici "Ekip", podsećajući tako na prethodne eliminacije Barse i Bajerna.

I "Parizjen" je realno sagledao situaciju.

- Nije bilo čuda za Nejmara i njegove saigrače - zaključio je dnevni list Parižana.

Svi se slažu da je trebalo biti na izuzetno visokom nivou, da bi se preskočila nebo-plava fudbalska planina. A to nije bio slučaj.

Ocenjivači nisu imali milosti. U "Ekipu" Ikardi je dobio dvojku, a Nejmar i Florenci trojku. Društvo im prave Di Marija i trener Poketino za lošu taktiku, s mršavom četvorkom.

"Genije bez ideja" - bio je jedan od naslova tekstova na prve četiri stranice "Parizjena", posvećen Nejmaru.

FOTO: Printskrin

Posebna priča je Kilijan Mbape. Nadali su se najvijači do poslednjeg trenutka da će stisnuti zube i istrčati na teren, i pored problema s mišićem lista noge, naročito kada je na poluvremenu skinuo patike i obuo kopačke. Lekarski stav i Poketino stavili su tačku na ove nade.

Mnogi se pitaju zašto je majstor lopte iz Bondija, onda, uopšte bio na klupi, zauzimajući mesto nekom drugom, ako se znalo da neće istrčati na teren u jednoj od najvažnijih utakmica u istoriji kluba?

- Sada je na Mbapeu da odluči - poručio je "Parizjen", povodom predstojećeg izbora gde će da nastavi karijeru i da li će da ostane u Parizu. Posle ovog poraza, enigma je u kakvom će sastavu sledeće godine biti PSŽ, šta će odlučiti Nejmar i ostale zvezde. Postavlja se pitanje da li će bogati katarski finansijeri nastaviti da ulažu milijarde u projekat s timom koji, i pored ovakvih zvezda, nije u stanju da osvoji Ligu šampiona. Prema poslednjim proračunima, na "Forbsovoj listi" tim vredi 2,5 milijarde dolara, odnosno oko 2,1 milijardu evra.

Na kraju, sve je sažeo "Frans enfo", zaključkom da nije sramota izgubiti od Mančester sitija, naročito posle sjajnih rezultata ove sezone. Ali, polufinale je, ističu, ostavilo gorak ukus zbog individualnih nedostataka i kolektivne frustracije ekipe zasnovane oko dva igrača.

Sada PSŽ ostaje da popuni slabe tačke u timu i promeni taktiku ili da iz osnova menja ekipu. Do tada, moraće da pronađu snagu i motivaciju da osvoje bar domaće prvenstvo i kup, jer im ni to još nije zagarantovano...

FOTO: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima