PREDSEDNIK REALA GOVORIO O SUPERLIGI: Takmičenje nije mrtvo, dobili smo pretnje kao da smo nekog ubili

Novosti online

22. 04. 2021. u 09:15

PREDSEDNIK Real Madrida Florentino Perez bio je jedan od zagovornika za Superligu Evrope. On smatra da projekat tog takmičenja još uvek nije propao.

ПРЕДСЕДНИК РЕАЛА ГОВОРИО О СУПЕРЛИГИ: Такмичење није мртво, добили смо претње као да смо неког убили

FOTO: EPA

Šest engleskih kluba je izašlo iz Superlige. Tim putem su krenuli i Atletiko Madrid, Milan i Inter.

- Pomalo sam tužan i razočaran jer smo na ovom projektu radili tri godine. Nikada nisam video toliku agresivnost predsednika UEFA. Bilo je orkestrirano, sve nas je iznenadilo. U svetu fudbala sam 20 godina, ali to nisam video. Agresija, pretnje, uvrede, kao da smo nekoga ubili. Sutradan su oni nas 'ubili' - rekao je Perez i dodao:

- Sigurno je da smo u nečemu pogrešili. Mislim da su to znali i čekali su nas. To su oni koji i dalje imaju privilegije i ne žele da ih izgube.

Uprkos svemu prvi čovek "kraljevića" uverava da su Juventus i Milan iz dalje uz Superligu.

- Projekat je sada u stanju pripravnosti. Superliga i dalje postoji. Juventus nije odustao, ne znam zašto to kažu. Ni Milan nije odustao. Svi smo zajedno, i Barselona. Ako neko misli da je Superliga mrtva, greši. U potpunosti ćemo nastaviti da radimo.

Ne krije se da je novac glavni motiv.

- Liga šampiona ima format koji je zastareo. Reći ću vam jedan podatak. Prošle sezone je izgubljeno 650 miliona evra. Ove sezone još dva ili tri puta više. Ovaj format očigledno ne funkcioniše. Palo nam je na pamet da napravimo takmičenje u kojem će igrati najbolji timovi Evrope tokom nedelje. Razgovarali smo sa televizijama i rekli: 'Pa, može mnogo više novca da se dobije'. Bilo bi za svakoga.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:00

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave