SUPERLIGA CINIČAN PROJEKAT: "Svi će biti izbačeni", preti UEFA

Novosti online

18. 04. 2021. u 17:58 >> 18:13

KAO odgovor na vest da je nekoliko engleskih velikana odlučilo da se ujedini u osnivanju evropske Superlige, oglasila se UEFA.

СУПЕРЛИГА ЦИНИЧАН ПРОЈЕКАТ: Сви ће бити избачени, прети УЕФА

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Evropska fudbalska asoicijacija objavila je saopštenje u saradnji sa fudbalskim savezima Engleske, Španije i Italije.

U njemu poručuju da će svi koji se pridruže ovom "ciničnom projektu", kako je nazvana evropska Superliga, biti izbačeni iz UEFA takmičenja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Ako bi se ovo dogodilo, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekat, koji je zasnovan na ličnim interesima nekolicine klubova u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad".

Razmotrićemo sve mere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo sprečili da se ovo dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije.

Kao što su ranije najavile FIFA i šest federacija, dotičnim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svetskom nivou, a njihovim igračima bi mogla biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje nacionalne timove.

Zahvaljujemo se onim klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i nemačkim klubovima, koji su odbili da se prijave za ovo. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, pristalice i političare, da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Što je dosta - dosta je", poruka je iz UEFA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista