STADION U KIKINDI DOBIJA NOVA SEDIŠTA: Obezbeđena sredstva za nabavku 920 stolica

R. Š.

06. 04. 2021. u 23:24

GRADSKI stadion u Kikindi dobiće nova sedišta. To je precizirano ugovorom koji su u utorak potpisali Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

СТАДИОН У КИКИНДИ ДОБИЈА НОВА СЕДИШТА: Обезбеђена средства за набавку 920 столица

Foto: Rada Šegrt

Ugovorom o finansiranju opremanja stadiona OFK „Kikinda 1909“ predviđeno je investiranja milion dinara za nabavku i montažu 920 sedišta na tribini stadiona koja se nalazi do parka. Novac obezbeđuje pomenuti sekretarijat, a odobren je na konkursu za finansiranje posebnih programa.

- Prepoznali smo potrebu Grada Kikinde za zajedničkim učešćem u opremanju tog značajnog sportskog objekta. Novim investicijama  stvaraju se uslovi za bolji i ispunjeniji život mladih ljudi i školske dece, ali i ukupnog stanovništva ovog kraja, a profesionalnim sportistima omogućavaju viši standardi za bavljenje sportom – izjavio je Basta.

Foto: Grad Kikinda

Osim Gradskog stadiona, pokrajinski sekretar je obišao i školu fudbala za decu „Mladi vukovi“ i OŠ „Jovan Popović“ kojoj je, zajedno sa predsednikom Saveza za školski sport Vojvodine Branislavom Tešićem, uručio sportsku opremu i rekvizite.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač najavio je da će Grad Kikinda učestvovati i na narednim konkursima, zajedno sa školama i sportskim kolektivima.

- Kikinda zaslužuje Gradski stadion na zavidnom nivou, a sa ovim opremanjem podići ćemo kvalitet ovog sportskog objekta- rekao je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024