I POBEDA I TITULA: Partizan dolazi sa jasnim planom i ambicijama na najveću svetkovinu srpskog fudbala

M. Blažić

06. 04. 2021. u 20:49

SAMO dva poraza u prethodnih 13 prvenstvenih derbija, serija od 17 uzastopnih pobeda u Superligi, četiri trijumfa i samo jedan remi sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi...

И ПОБЕДА И ТИТУЛА: Партизан долази са јасним планом и амбицијама на највећу светковину српског фудбала

Foto: N.Paraušić

Mnogo je pozitivnih parametara koji "greju" crno-bele pred 164. večitu fudbalsku priču, ali stratega "valjka" sutra ne interesuju samo tri boda u komšiluku, već i kasniji pozitivan rasplet trke.

- Derbi će sigurno odlučiti da li smo u igri za titulu ili ne. Mnogo smo veliki klub, ništa mi ne znači pobeda u derbiju ako ne osvojimo titulu. Mi smo Partizan, imamo više ciljeve, ne mogu se zadovoljiti pobedom nad večitim rivalom ako nismo konkurentni za naslov. Utakmica pruža priliku da donesemo neizvesnost do kraja lige. Jedino nas pobeda drži u igri. Ako izgubimo, definitivno ostajemo bez šansi - jasan je Stanojević.

Trener crno-belih ne želi previše da se osvrće na odličnu ličnu statistiku.

- Ako posmatramo statistiku, bilo je u poslednje vreme izjednačenih derbija najviše, nismo ni mi, ni oni često dobijali. Kad igramo bez navijača onda mi je svejedno ko je domaćin. Jedina je razlika što neću čuti pesme kakve bi se puštale da smo na našem stadionu.

Osvrnuo se Stanojević i na teze o dominaciji komšija.

- Uz sve poštovanje crveno-belih i titula, oni ne mogu nikad da budu dominantni u odnosu na nas. Mora mnogo vremena da prođe, da dobije Zvezda narednih sedam ili osam derbija, pa da kaže da dominira. U poslednja četiri prvenstva pretrpela je samo četiri poraza, što je neverovatan podatak, ali je i za poštovanje što mi imamo dobar odnos u derbijima. Svaki je dokazivanje, ne znači mi ništa šta je bilo pre tri meseca.

Kadrovskih problema u Humskoj pred gostovanje Zvezdi nema. Nepoznanice su vezane za pozicije levog beka, zadnjeg veznog i levog krila.

- Svi smo spremni, u dobro smo nizu, ponosni na sve urađeno , idemo da se takmičimo i uživamo. Imamo tri dileme, trenutno. Ako mi verujete, stvarno ne znam startnih 11 igrača u ovom trenutku. I da znam, ne bih izdiktirao kao svojevremeno, jer sam svestan da nas večiti rival analizira - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana