DONACIJA CRNO-BELIH BRAĆI SA KiM: Partizan poslao finansijsku pomoć i opremu FK Staro Gracko

Novosti online

06. 04. 2021. u 14:00

FUDBALSKI klub Partizan je, od svog osnivanja do danas, uvek pomagao pojedincima, organizacijama i sportskim klubovima. U duhu solidarnosti, crno-beli su uputili pomoć Fudbalskom klubu Staro Gracko koji okuplja mlade iz celog centralnog dela Kosova i Metohije.

ДОНАЦИЈА ЦРНО-БЕЛИХ БРАЋИ СА КиМ: Партизан послао финансијску помоћ и опрему ФК Старо Грацко

FOTO: FK Partizan

Nadomak Lipljana nalazi se malo, ali mnogostradalno, selo Staro Gracko, na žalost, široj javnosti poznato po tome što su 23.jula 1999. godine iz zasede na svojim njivama ubijeni, i nakon toga masakrirani, mirni i nenaoružani žeteoci koji su samo izašli da rade – njih 14(od kojih jedno dete).

Društveni život Srba se, prema rečima Zorana Ćirkovića, člana Upravnog odbora fudbalskog kluba, odvija na terenu, kao i u zgradi i dvorištu izdvojenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ iz Lipljana.

Kako bi igrači sa stručnim štabom kluba, izuzetno bitnog za lokalnu zajednicu našeg naroda u ovom delu Kosova i Metohije, mogli nesmetano da nastave trenažne i takmičarske aktivnosti, FK Partizan je uputio finansijsku, ali i pomoć u sportskoj opremi.

Fudbalski klub, prema rečima g. Ćirkovića, predstavlja drugi dom za omladinu iz okolnih sela u kom treniraju mladi i deca iz Starog Grackog, ali i iz Gračanice, Donje i Gornje Gušterice, Dobrotina, Livađa, Plemetine i Stanišora.

Nadamo se da ćemo, kada to prilike budu dozvoljavale, moći da ugostimo naše prijatelje iz FK Staro Gracko i zajedno se radujemo i slavimo sportski duh i zajedništvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati