ILIJA STOLICA ZA "NOVOSTI": Do septembra će sve biti pod konac

N. ILjUKIĆ

05. 04. 2021. u 10:00

KAKO izgleda fudbalska sadašnjost Srbije, moglo je da se vidi (ko je imao TV prenose) u tri meča kvalifikacija novog selektora Dragana Stojkovića i njegovih "orlova".

ИЛИЈА СТОЛИЦА ЗА НОВОСТИ: До септембра ће све бити под конац

FOTO: N. Paraušić

A, kako izgleda naša fudbalska budućnost, moraćemo na pravi ispit da čekamo do soptembra. Tek tada mlada selekcija koju predvodi Ilija Stolica počinje, mečom sa Ukrajinom, kvalifikacije za EP 2023. godine.

NOVI TEST U JUNU

DO septembra i starta kvalifikacija mlada reprezentacija će imati najmanje još jednu kontrolnu utakmicu, i to u junu.

- Bilo je planirano da uzvratimo gostoprimstvo Turskoj, ali pošto oni u junu počinju kvalifikacije, potražićemo novog rivala. Lepo smo započeli put ka kvalifikacijama i nadam se da ćemo tako i da nastavimo u junu - kaže Stolica.

Do tada ćemo povremeno, kao prošle nedelje, da vidimo "orliće" u prijateljskim duelima, kakav je bio u Turskoj, gde je golom Svetozara Markovića savladan domaćin (1:0).

- Raspored kvalifikacija je vrlo jasan, one počinju u junu, ali je naš prvi meč na programu tek 3. septembra, kada dočekujemo Ukrajinu. Do tada imamo mnogo vremana da precizno selektiramo tim i da kroz testove u prijateljskim mečevima, kakav je bio onaj u Turskoj, dođemo do potpuno jasne slike o tome kakav nam je tim i kakva nam je igra. Veoma sam zadovoljan izdanjem u Turskoj, a od kada sam selektor mlade reprezentacije prvi put smo imali taj luksuz da se punih sedam dana na miru spremimo za važan test - ističe za "Novosti" Ilija Stolica.

"Orlići" će na putu ka EP 2023. godine biti u grupi sa Ukrajinom, Francuskom, Severnom Makedonijom, Farskim Ostrvima i Jermenijom. Posle meča sa Ukrajincima 3. septembra, četiri dana kasnije čeka ih gostovanje u Severnoj Makedoniji.

- Ponosni smo na činjenicu da su, bar na papiru, sastavni deo naše selekcije i dalje Strahinja Pavlović, Dušan Vlahović i Ivan Ilić, koji su se našli na spisku selektora Stojkovića za martovski ciklus kvalifikacija A tima. Nama su u Turskoj nedostajali Eraković, Topić i Stuparević. Imamo sjajnu saradnju sa selektorom reprezentacije do 20 godina, Aleksandarom Rogićem, i "na oku" su nam i igrači iz te selekcije - zaključuje Stolica.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!