KLOP IMAO PORUKU ZA REPREZENTACIJU ENGLESKE: Mora da ste mnogo dobri kad van ne treba Aleksander-Arnold

Novosti online

03. 04. 2021. u 13:32

NE ide Liverpulu ove sezone u Premijer ligi, neće odbraniti titulu šampiona Engleske, a trener Jirgen Klop bio je izenanđen što za reprezentaciju nije igrao Trent Aleksaner-Arnold.

КЛОП ИМАО ПОРУКУ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ЕНГЛЕСКЕ: Мора да сте много добри кад ван не треба Александер-Арнолд

Jirgen Klop foto: EPA

Po mnogima jedan od najboljih desnih bekova na svetu nije bio u konkurenciji za selekciju koju sa klupe predvodi Geret Sautgejt na mečevima protiv San Marina, Albanije i Poljske.

- Mora da Englezi imaju ekstremno kvalitetan sastav ako Trent Aleksander-Arnold nije na spisku. Iznenađen sam što nije pozvan za martovski ciklus kvalifikacija. Poštujem odluku selektora, ali je ne razumem - istakao je nemački stručnjak.

Klop samo donekle razume kolegu.

- I ja sam trener, svakog dana odlučujem ko igra, ko ne, vučem poteze koji drugi ljudi možda ne razumeju. Poštujem izbor Gereta Sautgejta, međutim, ne mogu da razumem kako Alekandar-Arnold nije u konkurenciji kad je u poslednje dve sezone najmanje, možda i onu pre, najbolji bek sveta. I to je istina. Pritom, pogledajte koliko ima godina.

Fudbaler Liverpula ima samo 22 godine, a Sautgejt je objasnio da ga nije zvao jer "ne igra kao pre". Prednost u odnosu na njega su dobili Kiran Tripije, Kajl Voker i Ris Džejms.

- S početka sezone bio je Aleksander-Arnold zaražen virusom korona, trebalo mu je malo da pohvata konce, a kad se vratio bio je jedan od naših najstandardnijih prvotimaca. Može da igra sve vreme, na visokom nivou, na raznim mestu, tako da umor sigurno nije razlog što nije dobio poziv za državni tim -zaključio je Klop.

Engleska je iz prve tri utakmice osvojila maksimalnih devet bodova, uz gol-razliku 9:1.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)