BARD O "GOSTOVANJU" SRBIJE U PRIŠTINI: Nemoguće organizovati takav meč, povod za mnoge gluposti

Novosti online

31. 03. 2021. u 21:01

BIVŠI selektor SR Jugoslavije i trener više klubova, među kojima i FK Priština, Milan Živadinović, smatra da je nemoguće organizovati meč reprezentacije Srbije i tima Fudbalskog saveza takozvanog Kosova u Prištini, jer niko ne može garantovati bezbednost i utakmicu bez incidenata i provokacija.

БАРД О ГОСТОВАЊУ СРБИЈЕ У ПРИШТИНИ: Немогуће организовати такав меч, повод за многе глупости

Foto: Printskrin

Popularni Bard za Kosovo Onlajn dodaje da ipak veruje da fudbal može biti prva oblast u kojoj može doći do relaksacije i normalizacije odnosa između Srbije i kosovskih Albanaca.

Živadinović je kometarisao izjavu predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija koji je za italijanski Tuto Sport rekao je "da veruje da će uskoro selekcija Srbije gostovati u Prištini".

- Lično imam iskustva sa Kosovom, jer sam godinu dana bio trener Prištine. Jako dobro poznajem tamošnju situaciju. Ipak u ovom trenutku organizovati utakmicu između Srbije i (takozvanog) Kosovagim ademia je nemoguće. Ko će garantovati da to može biti regularna utakmica i da to neće biti povod za mnoge gluposti - skeptičan je Živadinović.

Iskusni trener kaže da dobro poznaje mentalitet Albanaca i njihovih fudbalera.

- Ja lično volim Kosovo i ponosan sam što kao kao Srbin radio na Kosovu. Radio sam i sa albanskim igračima i jako dobro poznajem njihov mentalitet. Ipak ne verujem u mogućnost odigravanja utakmice. Daj Bože da bi sve to bilo korektno. Za tako nešto moraju se sve institucije mobilisati i organizovati. Za početak možda bi bila najbolja situacija da se meč odigra bez publike - dodaje Živadinović.

Živadinović je ovom prilikom uputio i poruku Albancima na Kosovu.

- Želim da i Albanci shvate da su im Srbi najbliži prijatelji i da ne mogu više ići samo na provokaciju i incident. Neka ostave po strani sve dušebrižnike sa strane, koji bi hteli da Kosovo bude "barutana". Punih 30 godina se živelo u nekoj slozi i prijateljstvu, pa očekujem da upravo fudbal bude prvi gde će doći do nekakve normalizacije odnosa - zaključuje Živadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)