SPASILAC NAŠE REPREZENTACIJE: Neverovatna biografija holandskog sudije, kroz karijeru ga prati Srbija

Novosti online

28. 03. 2021. u 15:07

HOLANDSKI arbitar Dani Makeli je u neku ruku postao miljenik srpske nacije nakon što nije priznao gol Ronalda u završnim minutima meča naše reprezentacije i Portugala.

СПАСИЛАЦ НАШЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Невероватна биографија холандског судије, кроз каријеру га прати Србија

FOTO: AP

Zanimljivo da ovo nije prvi put da Makeli sudi srpskim fudbalerima. On je FIFA sudija od 2011. godine, a nalazi se na UEFA listi elitnih sudija.

To što je elitni arbitar ne umanjuje jednu od njegovih glavnih karakteristika - neobično voli da isključuje igrače.

Na 83 međunarodna meča na kojima je dosad bio glavni sudija, pokazao je čak 24 crvena kartona, a "brutalniji" je bio prema domaćinima koji "vode" sa 15:9. Sinoć je svoju statistiku opravdao najstrožom kaznom za Nikolu Milenkovića. 

Makeli je inače delio pravdu kada je naša mlada reprezentacija dobila vršnjake iz Severne Irske sa 1:0, sada već davne 2011. godine.

Gol za "orliće", za koje su na "Karađorđu" tada igrali i sadašnji reprezentativci Filip Đuričić, Filip Mladenović i Nemanja Gudelj, postigao je Luka Milivojević, a Makeli je na pomenutom susretu dokazao koliko voli crvene kartone, jer je isključio Meklahlina u 50. minutu.

Interesantno je da, iako se uopšte ne libi da pre vremena šalje igrače u svlačionicu, Dani Makeli nije nikog isključio na dve utakmice naših klubova kojima je on bio glavni "čovek u crnom". 

Prvo je sudio Partizanu, u porazu od Asterasa Tripolisa 2014. u Ligi Evrope (2:0), a onda i Crvenoj zvezdi, u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope 2019. na gostovanju Jang Bojsu (2:2).

Inače, Makeli nije samo fudbalski sudija, takođe je policijski inspektor u Roterdamu.

(Srbija danas) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri