OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Mamić se vratio u Hrvatsku!

Novosti online

24. 03. 2021. u 10:27

BIVŠI trener Dinama Zoran Mamić, koji je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog finansijskih malverzacija u klubu, vratio se u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Мамић се вратио у Хрватску!

EPA

Iako su mnogi očekivali da će se najmlađi od braće Mamića pridružiti bratu Zdravku u izgnanstvu, on se jutros javio sa graničnog prelaza prilikom povratka u zemlju.

Njegov prelazak granice sa Bosnom i Hercegovinom zabeležen je na graničnom prelazu Bijača, poslednjem posle Međugorja, javio je RTL.

- Prešli smo granicu, sada smo u blizini Splita - rekao je jutros nešto pre 10 sati za N1. Kako je rekao, otišao je u BiH kod brata Zdravka Mamića.

Mamić nije imao prepreka za putovanje, jer je, uprkos pravosnažnoj presudi, i dalje slobodan čovek koji čeka da ga sudija pozove na izdržavanje kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno da putje i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

- Nije bilo mogućnosti da se preduzmu mere predostrožnosti, da se ne može napustiti adresa prebivališta ili slično. Takva ograničenja se nameću samo kada postoje uslovi za pritvor - rekao je Branko Šerić.

Nekoliko godina se govorilo o promeni zakona, ali to se još nije dogodilo, kaže Šerić, dodajući da bi bilo mnogo lakše to rešiti da se suđenja odvijaju dan za danom, bez odlaganja.

Da je Mamić osuđen na pet godina zatvora, kaznu bi morao odmah da odsluži.

Vrhovni sud je prošle nedelje potvrdio nepravosnažnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića i bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić na četiri godine i osam meseci zatvora.

Nakon presuda, Zoran Mamić je podneo ostavku na mesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL rekao da će izdržati kaznu na koju je osuđen.

- Presuda nije bila pravosnažna, ali otkako je postala pravosnažna, ističem da se i dalje ne osećam krivim, poštujem tu odluku i učiniću sve što moram. Sada postoji pravna bitka i čekamo dalje odluke. Kako oni odluče, tako će i biti - rekao je Mamić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna