SLAVOLJUB MUSLIN: Mnogi su zaboravili šta sam rekao 2017.

N. ILjUKIĆ

22. 03. 2021. u 10:10

SLAVOLjUB Muslin je u ponedeljak 30. oktobra 2017. godine smenjen sa mesta selektora Srbije, pošto je naša fudbalska reprezentacija punih osam godina čekala da vidi Svetsko prvenstvo u Rusiji.

СЛАВОЉУБ МУСЛИН: Многи су заборавили шта сам рекао 2017.

FOTO: Nebojša Paraušić

Nepunih 48 sati posle smene sa klupe "orlova" Muslin je u opširnom intervjuu, za "Novosti", objavljenom 1. novembra 2017. godine, vrlo slikovito objasnio razloge svoje smene i neslaganja sa aktuelnim predsednikom FSS Slavišom Kokezom.

Na precizno pitanje "Novosti": "Da li je istina da su neki drugi hteli da vam sastavljaju tim", Muslin je u novembru 2017. dao odgovor koji se dugo prepričavao, ali se izgleda nije baš dugo pamtio:

- Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i to se nikada neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim!

Ovaj intervju i odgovor su posle samo tri i po godine zaboravili mnogi. Prvo, novinari koji su nedavno oglašavanje Muslina na jednoj televiziji najavili kao ekskluzivnu i prvu ispovest posle skoro četiri godine.

Pa i aktuelni selektor Dragan Stojković, kojem je kao kukavičje jaje prošlog petka podmetnuto pitanje da li bi i on čekao skoro četiri godine da se oglasi posle smene.

FOTO: Arhiva novosti

Strana "Novosti" od 1. novembra 2017. godine

Zato se juče iz Francuske, ponovo, za "Novosti", oglasio Slavoljub Muslin.

- Od mog prvog intervjua po odlasku reprezentacije, gde sam jasno naveo razlog za taj odlazak, nisam davao izjave, iako su me mnogi novinari često zvali, pre svega da komentarišem loše igre i rezultate naše selekcije na Mundijalu u Rusiji ili u kvalifikacijama za EP.

FOTO: Nebojša Paraušić

Nisam hteo da dajem komentare, jer sam pre svega želeo da budem solidaran sa mojim kolegama i trojicom igrača, Nemanjom Vidićem, Lukom Milivojevićem i Nemanjom Matićem, zbog kojih sam se u poslednje vreme dva puta oglasio. Pre svega da im pružim podršku u njihovoj borbi za boljitak srpskog fudbala - poručio je juče Muslin.

KRATKA PAMET

O SOLIDARNOSTI koja se tako retko sreće i u svetu fudbalskih trenera, Muslin je, takođe, jasan:

- Tu solidarnost sam očekivao i u Srbiji, ali je nisam dobio od mojih kolega posle otkaza koji sam dobio u FSS. Mog intervjua od pre tri i po godine, samo 48 sati posle smene, očigledno se ne sećaju pojedini novinari, pa ni aktuelni selektor i moram da priznam da to baš nisam do kraja razumeo. Mogu samo da zaključim da su njihovi komentari zlonamerni, a možda imaju kratku pamet ili je uopšte nemaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!