NEMA POVLAŠĆENIH U DANAŠNJEM ŽREBU: Najviše engleskih timova, Grujić jedini srpski igrač

Novosti online

19. 03. 2021. u 07:00

OSAM najboljih evropskih ekipa danas tačno u podne, svi "đuture" uskaču u bubanj.

НЕМА ПОВЛАШЋЕНИХ У ДАНАШЊЕМ ЖРЕБУ: Највише енглеских тимова, Грујић једини српски играч

Levandovski i Lukas (Bajern) zaustavljaju Milinković-Savića Foto AP

Neće biti povlašćenih na žrebu u Nionu za četvrtfinale Lige šampiona, niti ima bilo kakvih drugih začkoljica, tako da će moći da se sudari svako sa svakim. Takođe, odmah će biti određena i šema, odnosno "kostur" do kraja takmičenja, pa će biti poznato i ko ide na koga u polufinalu.

Nastavljena je dominacija sa Ostrva. Najviše predstavnika u odabranom društvu imaće engleska Premijer liga, čak tri: Mančester siti, Liverpul i Čelsi. Dva tima stižu iz Bundeslige, moćni Bajern koga bi svi da izbegnu, i Borusija Dortmund, dok su preostala tri iz različitih zemalja - Real Madrid (Španija), Pari Sen Žermen (Francuska) i Porto (Portugalija). Drugu godinu zaredom u četvrtfinalu nema nijednog italijanskog velikana, a prošle je u ovoj fazi sa Apenina bila samo "mala" Atalanta.

Po trenutnim prognozama čuvene londonske kladionice "Vilijem Hil", najveći favorit za osvajanje titule prvaka Evrope je Mančester siti (3,25), ispred branioca trofeja Bajerna (3,75). Slede PSŽ (6,50), Liverpul (8,00), Čelsi (9,00) i Real (13,00) i Borusija (41,00), dok se ubedljivo najmanje šanse daju Portu (71,00). Zbog toga se smatra da je portugalski predstavnik najpoželjniji rival na žrebu, ali su sigurno tako razmišljali u prethodnom krugu i u Juventusu, pa su se dobro opekli. Baš se u redovima "zmajeva" nalazi i jedini srpski fudbaler u završnici LŠ - Marko Grujić, s tim da i on nije standardan prvotimac.

U završnici je, inače, ostalo pet bivših prvaka kontinenta: Liverpul, Čelsi, Bajern, Borusija, Real i Porto.

ČETVRTFINALISTI

Mančester siti (Engleska)

Liverpul (Engleska)

Čelsi (Engleska)

Bajern (Nemačka)

Borusija D. (Nemačka)

Real Madrid (Španija)

PSŽ (Francuska)

Porto (Portugalija)

FINALE 29. MAJA U ISTANBULU

PRVE četvrtfinalne utakmice LŠ igraju se 6. i 7. aprila, revanši 13. i 14. Polufinala su na programu 27. i 28 aprila, a uzvratni mečevi su 4. i 5. maja. Veliko finale biće odigrano na istanbulskom "Ataturku" 29. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)