KRSTAJIĆ O LUDOM BOSANCU KOJI JE UZEO REPREZENTACIJU: Mene su doveli Kokeza i pokojni Bunjevčević, a ne Muslin

Novosti online

28. 02. 2021. u 13:29

КРСТАЈИЋ О ЛУДОМ БОСАНЦУ КОЈИ ЈЕ УЗЕО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Мене су довели Кокеза и покојни Буњевчевић, а не Муслин

Foto: M.Vukadinović

TRENER fudbalera TSC iz Bačke Topole i bivši selektor Srbije Mladen Krstajić pričao je za ,,Kurir“ o svom periodu na klupi ,,orlova“.

Mnogi su osuđivali Krstajića zbog prihvatanja posla selektora, iako trenerskog iskustva nema, ali on je napravio paralelu sa Frenkom Lampardom i istakao da je ipak imao sreće.

– Igrač, direktor, predsednik, selektor, sada trener. To znači, gleda me bog, a ne bežim od izazova. Jednom prilikom, jedan voditelj je rekao, kad sam preuzeo reprezentaciju, ludi Bosanac je prihvatio da bude selektor. A što da ne prihvatim? Nisam prihvatio da budem kardiolog, već selektor. Nisam imao iskustvo. Jok! A šta, Lampard je u Čelsiju imao iskustvo. Hajde, sad! Ceo život se bavim fudbalom. Šta znači selektor? Selektiram najbolje igrače, imam tim stručnjaka oko sebe i to je to – Krstajić.

Krstajić kaže da ne zna da ,,povuče ručnu“ i potom otkriva kako funcioniše reprezentacija.

– Takav sam po prirodi, možda zbog toga, jer ne znam da povučem ručnu. Da razjasnimo to u vezi s Muslinom, jer to mnogi vole da mi spočitavaju. Mene su doveli Kokeza i pokojni Bunjevčević, a ne Muslin! Da znate za ubuduće, u reprezentaciji kad dođe novi selektor, pomoćni moraju biti kompenzacija. Jedan iz Zvezde, drugi iz Partizana. Da imaš balans! Eto, da javnost sazna nešto što dosad nije znala. To je ono što nije normalno. Zamisli da u nemačkoj reprezentaciji bude jedan iz Bajerna, a drugi iz Dortmunda… Kod nas je drugačije – otkriva Krstajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gazda

28.02.2021. 16:04

To je slučaj sa tobom, postavili te za selektora koji neće biti samostalan u odlučivanju izbora i sastava reprezentacije, već da radiš po uputstvima i nalozima drugih. Jer ti po svom znanju nikako nebi mogao da budeš selektor. Pogledaj Piksija on postavlja uslove i dovodi sa sobom pomoćnike, ali ne pristaje na uslovljavanje. Drugo, bio si pomoćnik Muslinu, gde je tu moral da njega smene, a postave tebe kao njegovog pomoćnika.