TIP – TEMA: Koje ekipe imaju najviše, odnosno najmanje osvojenih bodova na poslednjih šest mečeva

Novosti online

26. 02. 2021. u 10:34

JEDNI gaze sve pred sobom u svojim ligama, drugi su u "kanalu" i čekaju pomoć „od gore“ da se iščupaju iz negativnog niza.

ТИП – ТЕМА: Које екипе имају највише, односно најмање освојених бодова на последњих шест мечева

EPA/EFE

Obe krajnosti mogu da posluže kladiocima koji forme ekipa koriste kao najbolji parametar u odabiru parove koji će završiti na listićima. Iako statistika ume da zavara, u ovom slučaju neke stvari su kristalno jasne i na uzorku od poslednjih šest utakmica nije teško zaključiti kojim timovima cvetaju ruže, a koji su za izbegavanje.

SITI PRAVA MAŠINERIJA

Kako su delovali na početku sezone, tamo negde u oktobru i novembru, malo ko je mogao i da pomisli da će Mančester siti u februaru biti na korak od osvajanja šampionske titule i epiteta možda i najozbiljnije ekipe u Evropi. Tim koji sa klupe vodi Pep Gvardiola je nanizao 17 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, 13 u ligi, od čega su naročito ispale impresivne nad Liverpulom i Totenhemom. Zbog toga sada svi strepe od njih, na prvom mestu Vest Hem s kojim igraju za vikend. "Čekićari" čekaju na pobedu nad Sitijem šest godina, a pritom strahuju i od debakla, pošto su neretko primali od mančesterskog giganta četiri ili pet golova u nekoj bliskoj prošlosti. Ono što je naročito impresivno tokom ovog niza Gvardiolinihi pulena je i to što su utegli odbranu kao žice na gitari koje samo što ne puknu. Na poslednjih 10 utakmica, primili su samo dva gola i zaista je utisak da imaju bedem ispred sopstvenog gola. Stoga i ne čudi što će Siti biti jedan od onih timova pored kojeg će stajati stari kladioničarski izraz "sigurica".

"VEČITI" U SILNOM NALETU

U domaćim okvirima, često nepopularnim za igranje, izdvojili su se, čuda gle, "večiti rivali". Naročito Partizan, koji je posle košmarnog početka jesenjeg dela prvenstva stabilizovao Aleksandar Stanojević i podsetio kako i "valjak" može da pobeđuje u nizu. Momci iz Humske su u seriji od 11 uzastopnih trijumfa a sada idu na megdan Inđiji, kojoj su u avgustu "spakovali" pet komada, a pre toga je pala i "trojka". Dakle, efikasno i ubedljivo protiv Sremaca. Kada je Zvezda u pitanju, oni su trenutno na deset vezanih trijumfa a na svom stadionu za vikend dočekuju Proleter. Ipak, i u prošlom kolu su pokazali ranjivost posle iscrpljujućeg evro-izazova sa Milanom, a slično bi moglo da bude i u nedelju na "Rajku Mitiću". Sastav iz Slane bare se u prethodna dva navrata pokazao kao tvrd orah za tim Dejana Stankovića i biće zanimljivo videti rekaciju crveno-belih posle iscrpljujućeg revanša sa Italijanima.

KALjARI NA PREKRETNICI

Što se tiče ekipe koje su poput grogiranog boksera na konopcima posle pretrpljene serije aperkata, izdvaja se OFI koji sedam utakmica zaredom ne zna za pobedu. Međutim, za vikend im stiže idealan rival da preseku loš niz i konačno krenu da slave - Apolon Smirni koji je daleko od toga da blista. Takođe, kiša loših rezultata skvasila je i igrače Kaljarija koji imaju remi i pet poraza u poslednjih šest susreta. Ipak, i oni imaju sreće što će u narednom meču igrati sa poslednjeplasiranim Krotoneom čiji skor u zadnjih deset utakmica od 2 pobede i osam poraza ne obećava mnogo. Kaljari bi eventualnim trijumfom počeo da beži iz ralja zone ispadanja i u završnoj trećini sezone pokuša da izbori opstanak u Seriji A.

PORTO ZAUSTAVLjA SPORTING?

Uspeo je Sporting da se u ovoj sezoni izdvoji ispred Porta i Benfike i trenutno je najozbiljniji kandidat za titulu sa 10 bodova više od najvećih rivala. Takođe, lisabonski „lavovi“ su u odličnoj formi u poslednje vreme ali za vikend imaće veliki izazov kada ih bide ugostio Porto u derbiju kola. Zato se postavlja pitanje da li je došlo vreme da Sporting konačno pdne? U Kupu, krajem januara to nije bio slučaj, ali u prvenstvu, na zadnja tri susreta "zmajevi" su bili ubedljivi sa 2 pobede i remijem. U svakom slučaju, ovo je za kladioce prava poslastica i iz Portugala.

Crvena zvezda (Srbija 1) 6 0 0 28.2. Crvena zvezda - Proleter

Partizan (Srbija 1) 6 0 0 26.2. Inđija - Partizan

Mančester S. (Premijer liga) 6 0 0 27.2. Mančester S. - Vest Hem

Ajaks (Holandija 1) 6 0 0 28.2. PSV - Ajaks

Sporting (Portugal 1) 6 0 0 27.2. Porto - Sporting

Galatasaraj (Turska 1) 6 0 0 27.2. Galatasaraj - Erzurum

Trabzon (Turska 1) 6 0 0 28.2. Trabzon - Fenerbahče

Salcburg (Austrija 1) 6 0 0 28.2. Šturm - Salcburg

Jang Bojs (Švajcarska 1) 6 0 0 28.2. Lucern - Jang Bojs

Briž (Belgija 1) 6 0 0 28.2. Briž - Vas. Beveren

De Grafšap (Holandija 2) 6 0 0 26.2. De Grafšap - Alkmar II

St. Žiloaz (Belgija 2) 6 0 0 27.2. St. Žiloaz - Lomel

Giresun (Turska 2) 6 0 0 28.2. Giresun - Altaj

Ajntraht (Nemačka 1) 5 1 0 26.2. Verder - Ajntraht

Lil (Francuska 1) 5 1 0 28.2. Lil - Strazbur

Monako (Francuska 1) 5 1 0 28.2. Monako - Brest

Slovan (Slovačka 1) 5 1 0 28.2. Sered - Slovan

Barselona (Španija 1) 5 1 0 27.2. Sevilja - Barselona

Osnabrik (Nemačka 2) 0 0 6 28.2. Sandhauzen - Osnabrik

Briž II (Belgija 2) 0 0 6 26.2. Briž II - Molenbek

OFI (Grčka 1) 0 0 6 27.2. Apolon - OFI

Kilmarnok (Škot. Premijer) 0 0 6 27.2. Kilmarnok - Dandi J.

Dižon (Francuska 1) 0 0 6 27.2. Dižon - PSŽ

Unterhahing (Nemačka 3) 0 0 6 26.2. Minhen 1860 - Unterhahing

Kaljari (Italija 1) 0 1 5 28.2. Krotone - Kaljari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024