FUDBALERI ČINE SVE KAKO BI PREŽIVELI: Rade kao baštovani, građevinci, čak i prodaju jaja

Beta

12. 02. 2021. u 09:51

FUDBALERI koji nastupaju u drugoj ligi Paragvaja suoačavaju se sa sve većim egzistencijalnim problemima, usled pandemije korona virusa.

ФУДБАЛЕРИ ЧИНЕ СВЕ КАКО БИ ПРЕЖИВЕЛИ: Раде као баштовани, грађевинци, чак и продају јаја

Foto: N. Paraušić

Liga se zbog korona virusa prošle sezone nije igrala, pa sada igrači rade kao baštovani, građevinci i prodavci jaja, preneo je AP.

Poslednja sezona druge lige Paragvaja završila se 17. novembra 2019, dok je najviši rang ove zemlje bio prvi koji je obnovio takmičenje u Južnoj Americi, u julu prošle godine.

Čelnici veruju da će sezona druge lige 2021. godine početi 9. aprila, čim se ministarstvo zdravlja i lokalno fudbalsko telo dogovore oko protokola vezanog za korona virus, za tri niže lige i za žensko fudbalsko prvenstvo.

Igračima paragvajske druge lige isplaćivana su 142 dolara za tri meseca, po rečima nekolicine njih koji su govorili za agenciju AP.

Fudbaleri prvoligaških timova su za isti period dobili 430 dolara.

"Bila je to komplikovana godina, posebno za drugu ligu", rekao je generalni sekretar paragvajskog fudbalskog saveza i naveo da su bile četiri mesečne isplate igračima, a ne tri.

Ali, to je bilo premalo za fudbalere koji su se bavili različitim poslovima da bi preživeli.

Serhio Rohas, vezni igrač ekipe Sportivo Ameliano, bavi se prodajom jaja.

Nikolas Kabaljero, koji je igrao za Resistenciju, ima štand za prodaju hrane, a u izjavi AP-u ocenio je da su mnogi igrači morali da nauče nove poslove da bi prehranili porodice.

"Bez utakmica nemamo platu, a svi imamo porodice. Mnogi su bili primorani da nauče neki drugi posao, a neki su se vratili poslovima koje su radili pre fudbala", rekao je Kabaljero.

Hose Rios, fudbaler koji je četiri kluba vodio do prve lige Paragvaja, sada je baštovan, dok je golman Horhe Čena počeo da radi kao stolar uprkos svojoj 13-godišnjoj karijeri.

Fudbaleri su oprezni kada je reč o tome da li će se u aprilu zaista vratiti na teren, ali svi jedva čekaju.

"Nedostaje mi čak i sudija. To sve govori", rekao je Kabaljero.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri