LEGENDE NE UMIRU, ONE ŽIVE VEČNO: Sećanje na veliku tragediju "Bezbijevih beba"

Novosti online

06. 02. 2021. u 10:46

NA današnji dan, 6. februara 1958. godine na minhenskom aerodromu dogodila se tragedija, kada se srušio avion sa fudbalerima Mančester junajteda, dan nakon utakmice sa Crvenom zvezdom.

ЛЕГЕНДЕ НЕ УМИРУ, ОНЕ ЖИВЕ ВЕЧНО: Сећање на велику трагедију Безбијевих беба

FOTO: FK Crvena zvezda

Odmerili su snage fudbaleri srpskog kluba sa Mančester junajtedom 5. februara 1958. godine. Meč je završen rezultatom 3:3, ali je Mančester prošao dalje, jer je u prvom susretu pobedio 2:1.

Međutim, dan kasnije, dogodila se velika tragedija koja je utakmicu u Beogradu stavila u potpuno drugi plan. 

Na aerodromu u Minhenu u 15:04 srušio se avion sa fudbalerima Mančestera koji su bili poznati pod nadimkom "Bezbijeve bebe", po treneru Metu Bezbiju koji je takođe stradao. 

Nesreća se dogodila prilikom trećeg pokušaja poletanja letelice po snežnoj mećavi, a tom prilikom poginula su 23 putnika, od čega osmorica fudbalera (Rodžera Bern, Tomi Tejlor, Džefa Bent, Edi Kolmen, Mark Džons, Dejvid Peg, Bili Velan, a posle dve nedelje, od zadobijenih povreda i Dankan Edvards), kao i trojica članova kluba.

Na Old Trafordu postavljen je časovnik zaustavljen na 15:04, što simbolizuje vreme kada se dogodila nesreća u Minhenu 1958. godine.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju