FILIP PONOVO U SRPSKOM FUDBALU: Brat Lazara Markovića pojačao niški Radnički

Novosti online

04. 02. 2021. u 19:32

FUDBALSKI klub Radnički dobio je veliko pojačanje pred nastavak takmičenja u Superligi Srbije.

ФИЛИП ПОНОВО У СРПСКОМ ФУДБАЛУ: Брат Лазара Марковића појачао нишки Раднички

FOTO: FK Radnički

Novi Igrač Radničkog je Filip Marković, koji je ugovor niškim timom potpisao pred sam kraj zimskog prelaznog roka.

Ovaj krilni fudbaler ponikao je u Partizanu i prošao fudbalsku školu tog kluba. Nastupao je za Teleoptik i seniorski tim Partizana, a seniorsku karijeru gradio je u inostranstvu, igrajući u renomiranim klubovima najjačih evropskih fudbalskih liga. Bio je član Benfike, a sa uspehom je branio boje i španske Majorke, belgijskog Muskrona i francuskog Lansa.

Na "Čair" stiže iz poljskog Slaska iz Vroclava. Marković je igrao za reprezentaciju Srbije do 19 godina. Filip je inače rođeni brat fudbalera Partizana Lazara Markovića.

Ovaj fudbaler je imao nekoliko ponuda iz zemlje i inostranstva u tekućem prelaznom roku, a odabrao je da pomogne Radničkom, koji u drugom delu sezone želi da zauzme mesto u vrhu tabele.

- Vraćam se u srpski fudbal posle skoro deset godina. Iza mene je lep period u inostranim ligama. Čvrsto sam odlučio da se vratim i evo me u Nišu. Na moju odluku da dođem u Radnički najviše je uticalo to što sam se brzo uverio u profesionalizam ljudi koji vode ovaj klub. Lako smo pronašli zajednički jezik, a čuo sam i sve najbolje o treneru Vladimiru Gaćinoviću i radujem se saradnji sa njim - počeo je Marković. 

Iza njega je bogata internacionalna larijera, upravo to iskustvo potrebno je Nišlijama u borbi za Evropu. 

- Imam veliko iskustvo i nadam se da će ono značiti ekipi. Želim da Radničkom pomognem da ostvari cilj i da ponovo zaigra na evropskoj sceni. Pričao sam i sa bratom pre nego što sam došao ovde. On mi je takođe rekao sve najbolje o klubu i ljudima koji ga vode, Ivici Tončevu i Dejanu Propadalu, tako da je i taj razgovor dodatno uticao na mene da se odlučim za Radnički. 

Biće to prilika za prvi okršaj sa bratom Lazarom koji nastupa za Partizan. 

- Brat i ja nikada nismo igrali jedan protiv drugog, sada smo dobili priliku za to i radujem se unapred tom susretu. Interesantno je i da je Partizan mene kao mladog igrača skautirao i želeo u svom timu, a da je Lazar krenuo sa mnom jer majka nije želela da se razdvajamo. Tako su krenule naše fudbalske karijere. 

Marković očekuje da se brzo aklimatizuje na sistem trenera Gaćinovića i za kraj otkriva koja mu pozicija najviše leži: 

- Ja sam po vokaciji krilni igrač, mogu da pokrijem oba boka, a nije mi strana ni pozicija polušpica - rekao je Marković po potpisivanju ugovora na "Čairu". 

Marković će priliku za debi u dresu Radničkog imati već u subotu od 15 časova, kada niški tim gostuje Metalcu iz Gornjeg Milanovca, u sklopu 20. kola Superlige Srbije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024