"DEVETKE" ZLA SUDBINA: Drugi put za godinu i po Sautempton poražen sa 9:0

M. BLAŽIĆ

03. 02. 2021. u 19:39

GROZNI i zastrašujući "deža vi" za Sautempton u utorak uveče odjeknuo je evropskim i svetskim fudbalom, ali na "Sen Meriju" nije upalio alarm za uzbunu.

ДЕВЕТКЕ ЗЛА СУДБИНА: Други пут за годину и по Саутемптон поражен са 9:0

FOTO: Tanjug/AP

Strateg "svetaca" Ralf Hazenhutl je posle 0:9 na domaćem terenu protiv Lestera u oktobru 2019. "upucan dugom devetkom" i preksinoć na gostovanju Mančester junajtedu (0:9) u gotovom identičnom scenariju, pošto je u ranoj fazi ostao bez isključenog fudbalera.

Neuobičajeno miran je posle stradanja na "Teatru snova" bio austrijski stručnjak i maksimalno spreman za "rešetanje" od strane novinara zbog blamaže kakva se retko viđa. U slučaju Sautemptona, doduše, ne baš tako retko...

- Ponovo smo izgubili na užasavajuć način. Noćna mora je bila kao preslikana od one noći protiv Lestera, isključenje na početku meča, totalno potonuće ekipe, a onda je 90 minuta dug i predug period. Srećom, sada smo u mnogo povoljnijoj situaciji nego što je to bio slučaj kada smo doživeli debakl od Lestera - rekao je Hazenhutl neposredno posle trećeg vezanog poraza svog tima koji je ne tako davno savladao šampiona Liverpul minimalnim rezultatom na svom terenu.

Interesantno je da su "sveci" u ovoj sezoni zaključno sa debaklom na "Old Trafordu" primili 35 golova, od čega čak 12 u dva duela sa Mančester junajtedom. "Đavoli" nikada u istoriji nisu uspeli da "ispraše" ovog rivala sa više od pet golova razlike, a zanimljivo je da je ovo prva pobeda Mančestera u eri posle Aleksa Fergusona izražena sa više od četiri gola razlike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!