DA LI SE NAVIJAČI VRAĆAJU NA SPORTSKA TAKMIČENJA? Doktor Janković objasnio koji uslovi treba da se ispune

Novosti online

02. 02. 2021. u 09:45

LEPO je videti navijače u Melburnu na ATP kupu, gde trenutno reprezentacija Srbije brani trofej, a kada nešto tako možemo očekivati kod nas teško je zaključiti.

ДА ЛИ СЕ НАВИЈАЧИ ВРАЋАЈУ НА СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА? Доктор Јанковић објаснио који услови треба да се испуне

Foto: Printscreen/RTS

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković rekao je na RTS-u da možda možemo da se nadamo "normalnom" letu ako poštujemo mere i vakcinišemo se, a govorio je i mogućnosti prisustvovanja publike na utakmicama.

Ljudi jesu nestrpljivi da se vrate u normalan život i nedostaju im okupljanja, među kojima se najčešće pominju sportska takmičenja i priredbe. Dr Janković kaže da za to ima potpuno razumevanje ali da brojke još uvek ne dozvoljavaju popuštanje mera.

"Sport je važan deo života za većinu nas, ali jednostavno, mi i dalje imamo ne tako mali broj novih slučajeva dnevno. On se na tom nivou održava, ne opada. U takvim uslovima, ne možemo da očekujemo da je bezbedno imati publiku na takmičenjima do daljnjeg, kada će to biti, zavisiće od toga kada će se situacija poboljšati", rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije