KAD PORASTEM HOĆU DA MI ABRAMOVIČ DA OTKAZ: Ruski tajkun isplatio vrtoglavu sumu na ime odštete otpuštenim menadžerima

Novosti online

29. 01. 2021. u 19:58

OTKAKO je vlasnik Čelsija, Roman Abramovič je potrošio ogroman novac na dovođenje fudbalskih zvezda, a u petak je u javnost isplivala cifra koju je ruski tajkun isplatio otpuštenim menadžerima plavaca.

КАД ПОРАСТЕМ ХОЋУ ДА МИ АБРАМОВИЧ ДА ОТКАЗ: Руски тајкун исплатио вртоглаву суму на име одштете отпуштеним менаџерима

Foto: Tanjug/AP

Reč je o milionima evra, preciznije 126 miliona, od kojih je najviše otišlo u džepove Žozea Murinja i Antonija Kontea. Portugalac je specijalan i po tome što je dva puta "nogiran " sa Stamford bridža. Prvi put dobio je 26 miliona odštete, a drugi put 9.5, što ukupno čini 35.5 miliona. Italijanski stručnjak je od otkaza "zaradio" 29.5 miliona.

Treći na listi je Felipe Skolari kome je 2009. isplaćeno 14.2 miliona, a sledi Murinov zemljak Viljaš-Boaš sa 13.5 miliona. S obzirom na dužinu boravka možda je najbolje prošao Roberto di Mateo koji je u klubu proveo samo nekoliko meseci, a isplaćeno mu je 12 miliona. Mada, kada se uzme u obzir da je uzeo "ušati" pehar lige šampiona ni to nije mnogo.

Otpremninu su dobili i Karlo Ančeloti, Klaudio Ranijeri, bivši trener Partizana Avram Grant... i konačno Frank Lampard koji je inkasirao "skromnih 2.5 miliona.

U Abramovičevoj eri jedini menadžeri koji nisu otpuštani su Rafa Benitez i Gus hidink (dva puta) koji su imali kratkoročne ugovore do kraja sezone, kao i dva vršioca dužnosti - Stiv Holand i Rej Vilkins.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!