NAVIJAČI JUNAJTEDA BESNI NA IGRAČE: Dvojica fudbalera Mančestera vređana na rasnoj osnovi

Novosti online

28. 01. 2021. u 16:11

FUDBALERI Mančester junajteda Antoni Marsijal i Aksel Tuanzebe vređani su na rasnoj osnovi nakon poraza od Šefild junajteda (1:2) na "Old Trafordu".

НАВИЈАЧИ ЈУНАЈТЕДА БЕСНИ НА ИГРАЧЕ: Двојица фудбалера Манчестера вређана на расној основи

Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths/POOL

Francuz je odigrao ceo meč, dok je štoper "crvenih đavola" zamenjen u 83. minutu. Inače, Tuanzebe je uticao na gol Šefilda, pošto ga je lopta prilikom udarca Burka pogodila i završila iza leđa De Hee.

Posle poraza obojica su dobili brojne uvrede na rasnoj osnovi na društvenoj mreži Instagram. Pojedini korisnici su ostavljali rasističke komentare i simbole na fotografijama, preneo je "Skaj".

Iz tabora Junajteda su rekli da su zgroženi zbog toga, kao i to da se nadaju da će "anonimni bezumni idioti" biti otkriveni.

- Ohrabrujuće je videti da i drugi navijači na društvenim mrežama to osuđuju. Mančester junajted ima nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku rasizma ili diskriminacije - rekao je Junajted.

Podsetimo, klub sa "Old Traforda" sada se nalazi na drugom mestu na tabeli sa 40 bodova, jedim manje od vodećeg Sitija, ali treba reći da "crveni đavoli" imaju utakmicu više.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)