FA-FA NAPADA MILAN Levonogi majstor Falko i njegov zemljak Falčineli biće udarna snaga crveno-belih

Z. ĆOROVIĆ

27. 01. 2021. u 21:12

ITALIJANSKI špicevi napadaju Milanovu odbranu. Sve je izvesnije da će tandem napadača sa "čizme" Falčineli-Falko biti najveći Zvezdini aduti u dvomeču Lige Evrope protiv velikana sa "San Sira", 18. i 25 februara.

ФА-ФА НАПАДА МИЛАН Левоноги мајстор Фалко и његов земљак Фалчинели биће ударна снага црвено-белих

Foto: EPA

Srpski šampion se ozbiljno priprema za velike bitke i zato je bilo važno da se tim pojača još jednim proverenim ofanzivcem, koji bi se brzo uklopio u priču. Izbor je pao na Filipa Pipa Falka (28), levonogog znalca, koji će potpisati ugovor na dve i po godine. Najbolje se snalazi na poziciji iza centarfora, a može odlično da posluži i na krilu.

Pošto su male šanse da se Aleksandar Katai skroz oporavi do dvoboja sa Milanezima, Falko je doveden da u početku, po potrebi pokrije i tu poziciju po levoj strani. Za dovođenje se najviše zalagao Dejan Stanković, pošto ga odlično poznaje. Trener crveno-belih je takođe, pre toga insistirao i na angažovanju Dijega Falčinelija, prvog Zvezdinog Italijana, koji se pokazao kao pun pogodak.

Iako je promašio penal na nesrećnom debiju sa Omonijom, posle toga se nametnuo kao ozbiljan centarfor, koji na utakmici radi i grize za ekipu 90 minuta. Brzo su se na "Marakani" uverili da je Dijego školovan i kvalitetan. Odlično se gradi, otvara prostor, tehnički je potkovan, zahvalan u svim formacijama. I ono što je najvažnije, ovaj simpatični Italijan se ekspresno uklopio, jer je saigrače na prečac osvojio vedrim duhom i pozitivnom energijom.

Svi ti kvaliteti su se preneli i na teren, pa je Falčineli na 11 utakmica u Superligi postigao sedam pogodaka, dok je u mečevima Lige Evrope na šest duela jednom zatresao mrežu.

U Zvezdi su prezadovoljni ovim momkom, a uskoro će se velike nade polagati i u njegovog zemljaka. Falka su na početku karijere zvali i Mesi iz Salenta, što zbog visine od 171 centimetra ali i raskošnog talenta. Izvodi odlično prekide, dobar je dribler.

SANOGO POTPISAO DO 2023.

SEKU Sanogo (31) potpisao je ugovor sa Zvezdom do 2023. Fudbaler iz Obale Slonovače je do sada bio na pozajmici iz Al Itihada.

- Prezadovoljni smo što smo uspeli da zadržimo Sanoga. On je dokazao kvalitet, postao važan igrač, što se prevashodno videlo u Evropi, gde je uspevao da pravi razliku - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Debitovao je u Lečeu još 2008. U prvoj sezoni bio je sjajan i sa sedam golova na 31 meču doprineo povratku u Seriju A. Bio je u Bolonji i 2015. i odigrao devet mečeva. Usledila je stagnacija po brojnim pozajmicama (Pavija, Ređana, Juve Stabija, Trapani, Ćezena, Benevento, Peruđa, Peskara), da bi se 2018. vratio u matični klub.

Prošle sezone odigrao je 30 utakmica (četiri pogotka, šest asistencija) ali nije pomogao Lečeu da izbegne selidbu u niži rang. Ove je na deset mečeva postigao dva gola u Seriji B. Dolazak u Zvezdu mogla bi za Falka da bude odskočna daska, prilika da pobegne od osporavanja i već na predstojećim duelima sa Milanom pokaže da ima štofa i za velika dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOLČINA VLAHOVIĆA! Srbin zatresao mrežu direktno iz slobodnog udarca (VIDEO)