OGLASILI SE SOLSKJER I KLOP: Evo šta su treneri Junajteda i Liverpula rekli posle derbija

Novosti online

17. 01. 2021. u 21:46

LIVERPUL i Mančester junajted odigrali su nerešeno - 0:0 u derbiju 19. kola Premijer lige. Utiske posle utakmice izneli su trener oba kluba, Jirgen Klop i Ole Gunar Solskjer.

ОГЛАСИЛИ СЕ СОЛСКЈЕР И КЛОП: Ево шта су тренери Јунајтеда и Ливерпула рекли после дербија

Foto: EPA-EFE/Michael Regan/POOL

Možda je remi i najrealniji ishod, ali stiče se utisak da su "crveni đavoli" bili bliži pobedi, bar po prilikama koje su propustili. Dve kolosalne nisu iskoristili Bruno Fernandeš i Pol Pogba.

- Nismo zaslužili tri boda jer nismo igrali dovoljno dobro. Nismo se nametnuli u igri, pogotovo u prvom poluvremenu. Rasli smo u igri i pokušali da stignemo do pobede u drugom poluvremenu, stvorili smo dve velike šanse. Možemo da igramo bolje od ovoga, to znamo. Možemo da budemo staloženiji, da imamo više loptu u svom posedu. Morali smo zaista često da se branimo i prečesto smo i davali loptu. Nekoliko stvari moramo da poboljšamo - rekao je Solskjer.

Norveški stručnjak ne krije da je razočaran rezultatom.

- Moram da budem i iskren i kažem da sam u ovom trenutku razočaran. Uz povrede koje smo imali u poslednje vreme želeli smo da dođemo ovde i ostvarimo rezultat. Nismo, ali bod može biti u redu ako pobedimo sledeći meč - zaključio jetrener Junajteda.

Liveprul bi ovo kolo mogao da završi na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige ukoliko Mančester siti pobedi Kristal Palas.

- Nemam lako objašnjenje. Uvek smo propustali šanse, čak i u utakmicama koje smo dobijali, imali smojoš jednu koju smo uspevali da iskoristimo. Morali smo da budemo dobri da bismo osvojili bod. Mislim da smobili dovoljno dobri i za tri boda, ali nismo dali gol. Ovi trenuci se dešavaju u fudbalu, kada ne možete da objasnite zbog čega ne postižete golove iz svih uglova, kao što smo to uradili protiv Kristal Palasa (7:0). Morate da stvarate šanse, stvarate i stvarate, onda ćete postići gol - rekao je Klop.

Treba reći da su za "crvene" na ovom meču štopere igrala dvojica vezista - Fabinjo i Džordan Henderson.

- Mislio sam da smo učinili dovoljno za pobednu, poslebno u prvom poluvremenu. Imali smo dosta loptu u posedu, stvarali šanse, ali jednostavno nismo našli put do mreže. Naša igra nije bila na na nivou standarda u poslednjih nekoliko nedelja. Moramo da nastavimo naporno da radimo i poboljšavamo se. Nećemo sada stati - zaključio je Nemac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna