ZVEZDA ŽELI MLADOG REPREZENTATIVCA ITALIJE: Crveno-beli bacili udicu na Edera, Stanković lično pregovara sa Torinom

Novosti online

05. 01. 2021. u 17:15

CRVENA zvezda je u potrazi za novim napadačem, a kako Telegraf saznaje, glavni pik je Simone Edera, mladi reprezentativac Italije, koji trenutno nastupa za Torino.

ЗВЕЗДА ЖЕЛИ МЛАДОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ИТАЛИЈЕ: Црвено-бели бацили удицу на Едера, Станковић лично преговара са Торином

Foto: EPA

Isti izvor piše da sa sa njim lično pregovara trener Zvezde, Dejan Stanković, koji će pokušati da iskoristi svoje ime i autoritet koji ima na "Čizmi", da obezbedi još jedno vrhunsko pojačanje iz Italije.

Edera bi bio treći ofanzivni fudbaler iz Italije, pošto je na leto 2020. godine stigao Dijego Falćineli koji se ispostavio kao pun pogodak. Ove zime je stigao i Aksel Bakajoko 22-godišnji krilni napadač, koji je stigao iz Intera bez obeštećenja uz procenat od dalje prodaje.

Uporedo sa radom na transferu Edere, crveno-beli žele da se reše Milana Pavkova, koga pokušavaju već nekoliko prelaznih rokova da prodaju, a koji je kod Dejana Stankovića izgubio mesto u timu i trener crveno-belih ga ne vidi u svojoj koncepciji igre Zvezde.

Edera je ove sezone u drugom planu u Torinu. Nastupio je na svega četiri utakmice, dve u Seriji A (protiv Intera poslednjih 5 minuta i protiv Rome 45 minuta) i dve u Kupu Italije (protiv Virtus Entele i Lećea). Nije uspeo da se upiše u listu strelaca tokom ovih nekoliko utakmica, a ni prošle sezone nije imao statistički najbolji učinak, pošto je na 13 mečeva postigao jedan gol i imao jednu asistenciju.

Nije isključeno da je Stanković preporuke o Ederi dobio i od svog kuma Siniše Mihajlovića, koji je i trenirao Ederu i dok je igrao Torinu i u Bolonji. Po istom principu je nakon preporuke Siniše Mihajlovića u Zvezdu stigao i Dijego Falćineli, koji je igrač pod ugovorom Bolonje i u Zvezdu je stigao na pozajmicu od godinu dana uz mogućnost otkupa za milion evra.

Edera ima veoma prisan odnos s Mihajlovićem, kome je pružao podršku u momentima kada se naš trener borio sa leukemijom. Tada mu je posvetio veoma emotivnu poruku.

- Mister, vi ste posebna osoba za mene, čak i pre nego što ste mi postali trener. Učinili ste da rastem kao čovek i kao fudbaler. Sa vama sam doživeo posebne trenutke, dao prve golove kao profesionalac u Seriji A. Sada je vaš red da učinite nešto posebno za mene i sve koji vas vole. Borite se onako kako ste me naučili. Ti si ratnik, čekam te na terenu - napisao je tada Edera poruku za Mihu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju