SPEKTAKULARNA PROSLAVA PARTIZANOVACA: Grobari proslavili 50 godina postojanja (FOTO) (VIDEO)

Novosti online

26. 12. 2020. u 22:06

СПЕКТАКУЛАРНА ПРОСЛАВА ПАРТИЗАНОВАЦА: Гробари прославили 50 година постојања (ФОТО) (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

NAJVATRENIJI navijači Partizana, popularni grobari proslavili su 50. godina organizovanog navijanja za klubove crno-bele porodice.

Nizom spektakularnih akcija i bakljada Grobari su obeležili vredan jubilej.

Od dana osnivanja sportskog društva Partizan ima navijače, a od sedamdesetih godina 20. veka i organizovanu podršku sa tribina, prvo Stadiona JNA, a kasnije i dvorana u kojima su klubovi crno-bele porodice igrali. I u Beogradu i na gostovanjima.

Ime Grobari vodi poreklo od pokušaja simpatizera nekih drugih klubova da crnu boju na zastavi Partizana i ime ulice u kojoj je sedište kluba, "spakuju" u pogrdan naziv.

Kao što obično biva, nadimak je prihvaćen, uz ponos što izaziva strahopoštovanje rivala i njihovih navijača, a južna tribina stadiona u Humskoj ulici postala je uporište najvatrenijih.

Navijači Partizana, organizovani u tri velike grupe, Grobari 1970, Južni Front i Grobari Beograd, danas su ujedinjeni u navijačku grupu Grobari Jug.

Unutar ovih velikih sekcija, postoji podela u manje podgrupe koje su formirane skladno internim relacijama ljudi za koje je zajednički imenitelj ljubav prema crno-beloj boji. Pored beogradskih grupa, navijači Partizana organizovani su u svim gradovima Srbije, a sekcije navijača postoje u celoj Evropi.

Osnova navijanja Grobara bazirana je na principu "grlo i dlan" , ali pored pesme klubu kao prepoznatljivom stilu navijača Partizana, Grobari rade i sve druge akcije koje karakterišu organizovanu navijačku grupu.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

(Kurir sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)