BOJAN KRKIĆ BI MOGAO DA UĐE U ISTORIJU: Španac postaje tek treći fudbaler koji će igrati svim u ligama petice?

Novosti online

25. 12. 2020. u 17:00

ŠPANSKI fudbaler Bojan Krkić mogao bi da ispiše istoriju fudbala tako što će postati tek treći igrač koji će nastupati u svim ligama petice.

БОЈАН КРКИЋ БИ МОГАО ДА УЂЕ У ИСТОРИЈУ: Шпанац постаје тек трећи фудбалер који ће играти свим у лигама петице?

Foto: EPA-EFE/ROBIN TOWNSEND

Nekadašnji fudbaler Barselone od 1. januara će postati slobodan igrač. Trenutno nastupa u MLS-u, član je Montreala, a već je poznato da saradnja neće biti obnovljena.

Kako navode francuski mediji Krkić se nalazi na mesti Sent Etjena. On je preko posrednika ponuđen ovom klubu koji traži napadača i neodbacuje mogućnost da 30-godišnjak iz Liniole pojača tim sa stadiona "Žofroa-Gišar".

Prva želja "zelenih" je bio napadač Lestera Islam Slimani, ali velika plata Alžirca predstavlja problem za upravu Sent Etjena.

U slučaju da Krkić pojača ovaj klub postaće tek treći fudbaler koji je igrao u svim ligama petica - engleskoj Premijer ligi, španskoj Primeri, italijanskoj Seriji A, nemačkoj Bundesligi i francuskoj Ligi 1.

To su do sada uspeli da urade samo rumunski napadač Florin Radučoj koji je tokom karijere igrao u Italiji za Bari, Veronu, Milan i Brešu, u Španiji za Espanjol, u Engleskoj za Vest Hem, u Nemačkoj za Štutugart i u Francuskoj za Monako.

Drugi je danski vezista Kristijan Poulsen. U Engleskoj je igrao za Liverpul, u Italiji za Juventus, u Španiji za Sevilju, u Nemačkoj za Šalke i u Francuskoj za Evijan.

Krkić je kada su najjače lige u pitanju igrao za Barselonu, potom je u Seriji A nastupao za Romu i Milan, u engleskoj je nosio dres Stouka, nemačkoj Majnca. Takođe, bio je i član Ajaksa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)