KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE (1): Bleki i Rajković početni „pikovi”

Novosti online

19. 12. 2020. u 23:00 >> 19:32

DVOJICA kapitena, četiri različita izbora.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ (1): Блеки и Рајковић почетни „пикови”

FOTO: Nebojša Paraušić

To je bilans prve runde glasanja u jubilarnom 50. izdanju ankete „Novosti” pod nazivom „Kapiteni biraju fudbalera godine”, u kojoj su svoje „pikove” prvi predali Borivoje Ristić (Radnički Niš) i Stefan Milošević (Spartak) i potpuno se razišli u mišljenjima, između kojih u datim kategorijama vlada distanca dugačka kao put između gradova u kojim oni nastupaju.

Što se golmana Radničkog tiče, najbolji Srbin u 2020. je njegov kolega sa gola Remsa, Predrag Rajković, dok je po Miloševiću to zvanje zaslužio Nikola Bleki Milenković, defanzivni bedem Fiorentine.

Neobičan izbor dvojice kapitena, čije su simpatije pokupili igrači iz zadnje linije, štoper i čuvar mreže, i biće zanimljivo videti da li Rajković može da održi kontinuitet u glasanju i ponovi podvig Ivice Kralja iz 1997, poslednjeg golmana koji je poneo ovu nagradu.

Svakako razlog više da se pomno prate zbivanja na stranicama našeg lista.

Kada je u pitanju domaća scena, tu je Ristićev izbor pao na dvostrukog šampiona „Novosti” Aleksandra Kataija, dok je defanzivac tima iz Subotice svoj glas uručio Nikoli Drinčiću, vezisti i vođi Vojvodine.

U svakom slučaju, kao i svake godine očekuje nas mnogo uzbuđenja u narednih devet dana, što je i pokazala prva runda.

SINIŠA BABIĆ (PROLETER)

TIM GODINE

Petrović (Čukarički), Rodić (C. zvezda), S. Marković (Partizan), Degenek (C. zvezda), Ćirković (Čukarički), Drinčić (Vojvodina), Stojković (Vojvodina), Vukadinović (Vojvodina), Katai (C. zvezda), Kanga (C. zvezda), Holender (Partizan).

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI
- NE treba, po mom mišljenju, mnogo da se priča zašto sam baš odabrao Aleksandra Kataija u ovoj kategoriji, jer smo svi upoznati sa njegovim kvalitetom. Veoma je jak u igri "jedan na jedan", ima neverovatan prvi korak, i Crvenoj zvezdi donosi još mnogo toga dobrog.

PRVA ZVEZDA

NIKOLA MILENKOVIĆ
- STEKAO je Nikola Milenković mnogo iskustva u Fiorentini, pa iako je mlad igrač, deluje da igra sa lakoćom u jakoj ligi kao što je italijanska. Osim u odbrani, pokazao se i u završnoj trećini terena i postigao je neke jako bitne golove za tim iz Toskane.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems), Mladenović (Legija), Milenković (Fiorentina), S. Mitrović (Strazbur), Ni. Maksimović (Napoli), Gudelj (Sevilja), Ne. Maksimović (Hetafe), Kostić (Ajntraht), Milinković-Savić (Lacio), Radonjić (Marselj), A. Mitrović (Fulam).

BORIVOJE RISTIĆ (RADNIČKI NIŠ)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda), Pankov (C. zvezda), Milunović (C. zvezda), Bralić (Vojvodina), S. Đorđević (Vojvodina), Drinčić (Vojvodina), Subotić (Radnik), Pantić (Čukarički), Ben (C. zvezda), Denković (Spartak), Makarić (Radnik).

FUDBALER GODINE

NIKOLA DRINČIĆ
- SMATRAM da je Nikola Drinčić najbolji fudbaler ove godine u Srbiji. Predvodio je Vojvodinu, sa kojom je osvojio trofej Kupa države u 2020. Fudbaler je koji donosi razliku i poseduje kvalitet, koji nijedan drugi igrač na njegovoj poziciji nema.

PRVA ZVEZDA

PREDRAG RAJKOVIĆ
- BRANIO je Predrag Rajković odlično u francuskom prvenstvu kao golman Remsa i nesumnjivo se iskazao u jednom od najboljih prvenstava Evrope. Blistao je i u dresu reprezentacije, u kojem sam siguran da mora da dobije priliku u kontinuitetu.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems), Ivanović (VBA), Milenković (Fiorentina), Kolarov (Inter), Milivojević (K. palas), Matić (M. junajted), Gudelj (Sevilja), Tadić (Ajaks), Radonjić (Marselj), A. Mitrović (Fulam), Ranđelović (Olimpijakos).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!