FERDINAND SE PRISETIO MEČEVA SA SITIJEM: Ferguson je postao ljubičast kada je video Van Nistelroja sa tim dresom

Novosti online

16. 12. 2020. u 08:25

PROŠLE nedelje odigran je derbi Mančestera koji je završen bez golova. Ipak, mnogima je zasmetalo ponašanje posle utakmice.

ФЕРДИНАНД СЕ ПРИСЕТИО МЕЧЕВА СА СИТИЈЕМ: Фергусон је постао љубичаст када је видео Ван Нистелроја са тим дресом

Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Bivši kapiten Junajteda Roj Kin bio je iznenađen zagrljajima igrača posle meča, ne samo zbog toga što je pandemija virusa korona, već i zbog velikog rivalstva klubova.

Bivši vezista je istakao da je u njegovo vreme to bilo nezamislivo. Sa njim se složio i Rio Ferdinand koji je ispričao jednu andegdotu posle derbija velikih mančesterskih rivala.

- Slušajte, nove generacije su drugačije, ne možemo da očekujemo da budu iste kao mi. Nismo grlili ni ljubili nijednog igrača Sitija i Liverpula dok smo igrali jer je to bilo samo ludo rivalstvo. Nismo ih voleli, nismo voleli ni da budemo na njihovom stadionu duže nego što smo morali. Sa igračima smo bili prijateljski raspoloženi. U dobrim odnosima sam sa Leskotom, Kompanijem, Hartom i Berijem i svim igračima koji su tada igrali za City. Ali, nismo bili bliski i grlili se - rekao je Ferdidand i dodao:

- Kad sam igrao prvi derbi za Junajted protiv Sitija u karijeri, igrali smo na starom Sitijevom stadionu "Mejn roudu". Izgubili smo 3:1. Kada sam ušao u svlačionicu mogao sam da osetim tu atmosferu. Seo sam, a onda je Rud van Nistelroj ušao sa dresom Sitija. Ser Aleks Ferguson je skroz poludeo. Nije se zacrveneo, nego je postao ljubičast. Poludeo je skroz. Apsolutno je pukao i počeo da urla da više nikad ne dođemo u svlačionicu s tuđim dresom. Od tog trenutka sam znao. Znao sam da se na utakmicama Junajteda i Sitija ne grli protivnik i da se ne menjaju dresovi - zaključio je legendarni defanzivac "crvenih đavola".

Podsetimo, Junajted trenutno ima 20 bodova i nalazi se na devetom mestu na tabeli Premijer lige, dok je Siti šesti sa isto toliko, ali utakmicom više.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici