ĐUROVIĆ O ČUVENOJ MAGLI NA MARAKANI: Ostali su nam dužni te 1988. godine, neka nam se vrati oduzeto

ZNALA je sreća da se osmehne mnogo puta protivnicima Zvezde kroz istoriju, ali teško da se fortuna ikada surovije poigrala kao 9. novembra 1988, kada je gusta magla sačuvala skupoceni Milan od ispadanja iz Kupa šampiona.

ЂУРОВИЋ О ЧУВЕНОЈ МАГЛИ НА МАРАКАНИ: Остали су нам дужни те 1988. године, нека нам се врати одузето

Foto: N.Paraušić

Nerešen rezultat iz prvog meča, vođstvo od 1:0 i crveni karton za italijanski tim, ali džabe. Viša sila, i to ti je... Epilog je dobro poznat, meč je ponovljen sutradan, a čedo Berluskonija je na penale prošlo dalje i kasnije donelo trofej na "San Siro".

Međutim, vreme je za naplatu starih dugova. Tako barem smatra Žarko Đurović, ofanzivac Zvezde sa tog čuvenog dvomeča, kojem je i dan-danas u sećanju ta gusta beličasta zavesa i koji želi da se u nokaut rundi LE skalpira veliki Milan (dvomeč 18. i 25. februara).

- Obradovao sam se kada sam video Milan, nadao sam se klubu sa takvom reputacijom. I navijačima su uvek atraktivni italijanski timovi. Ostali su nam dužni tada, kada smo bili nadomak prolaska protiv jednog od najjačih timova u istoriji "roso-nera" sa trojicom ubitačnih Holanđana - govori Đurović u razgovoru za "Novosti".

Da li je konačno vreme da se ostvari prva pobeda nad velikim Milanom, nema dilemu.

ČUVAJ SE ZLATANA AKO MU JE DAN

KAKO rešiti enigmu zvanu Zlatan Ibrahimović?

- Milunović je te građe, jak je na prekidu. Ibrahimoviću ne odgovaraju ti viši igrači. Mislim da bi naši centralni bekovi mogli da ga zaustave. Zlatan je kvalitetan, kada ima svoj dan, nema igrača koji može da mu parira, ali nadam se da neće puno problema praviti - govori Đurović.

- Ja bih voleo više od svega. Šanse su nam velike ako igrači smatraju da mogu do pobede i ako se ne uplaše. To nije bio slučaj sa Liverpulom, nema razloga da tako ne bude i sad. Vreme je za naplatu i da nam se vrati nešto što nam jednom uzeto. Puna podrška Dekiju i momcima, i želim da svaka godina bude ovako uspešna - optimističan je Đurović.

Aduta za podvig ima pregršt.

- Katai je najbolji, ima potez. Kad je spreman, Zvezda je 30 odsto bolja u fazi napada. Za Falčinelija se vidi da dolazi iz kvalitetne lige, igra odlično glavom, u oba pravca je sjajan, radi za ekipu i njegovo dovođenje je pun pogodak. Ivaniću je trebalo da se adaptira, zahvalan je, može da igra na dva-tri mesta. Stankoviću tim sve bolje igra i već se vidi ruka trenera. Značiće i iskustvo iz Italije - govori nekadašnji pomoćnik Roberta Prosinečkog sa klupe Zvezde.

Foto: N.Paraušić

 

I još malo o tome duelu iz 1988.

- Imali smo gol prednosti, Virdis je dobio crveni karton i jednom nogom smo bili u polufinalu. Da je još deset minuta ostalo vidljivo, prošli bismo dalje. Magla je pala tako brzo, pa smo sutradan nesrećno ispali na penale. Često kažu i da je Zvezda nekad pobeđivala srećno na penale. Ali sreća mora da se zasluži i smatram da je život krug, sve se vrati i dođe na naplatu. Drago mi je da se Zvezdi sreća osmehnula i da joj je bog dao kada je bilo najpotrebnije - govori Đurović.

BITAN KONTINUITET U EVROPI

SVIĐA se Đuroviću kako klub napreduje već godinama.

- Zvezda je ostvarila kontinuitet evropskih igara, igrački kadar je jedan od najboljih poslednjih godina. Kada je došao Vladan Milojević, bilo je mnogo problema. Zahvaljujući Mrkeli i Terziću, pravljen je tim, dovedeni su bivši igrači iz inostranstva i sve je krenulo od one godine kada se igrala Liga Evrope - objašnjava Đurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave