ŠOKANTNA ISPOVEST HOLANDSKOG FUDBALERA: Sa devet godina sam švercovao kokain, to je bio jedini način da preživimo

Novosti online

07. 12. 2020. u 16:46

HOLANDSKI fudbaler Džetro Viljems donosi nam interesantnu, ali i šokantnu priču. On je kao dečak bio prunuđen da unosi kokain u Evropu kako bi porodica mogla da preživi.

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ХОЛАНДСКОГ ФУДБАЛЕРА: Са девет година сам шверцовао кокаин, то је био једини начин да преживимо

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ovaj 26-godišnjak je odrastao u Roterdamu gde je i počeo da se bavi fudbalom, ali njegovo poreklo je sa Kurasaa, ostrva sa kog je Džetro kao dečak unosio drogu u Evropu.

Viljems je imao jako teško detinjstvo. Njegovi roditelji su teško dolazili do posla u Holandiji, pa je šverc kokaina bio jedini način da porodica preživi.

- U određenom trenutku smo ostali bez novca. Čak kada je bilo posla, nije ostajalo previše novca za porodicu. Tada su moji roditelji odlučili da švercujemo drogu - rekao je Viljems.

Već sa devet godina krenuo je to da radi. Roditelji nisu uspeli u prvih nekoliko pokušaja, pa je posao prebačen na dečaka koga carinici neće pretresati.

- Tada sam se žrtvovao. Moji roditelji su razgovarali o tome sa mnom, jer sam bio ludo dete. Ako to moram da uradim za porodicu, uradiću, tako sam shvatio. Zalepili su mi kokain oko nogu. Izgledao sam veoma čudno, ali nisu obraćali pažnju na mene jer sam dete.

Za kraj je istakao da je celog života želeo da mu se takvo iskustvo ne ponovi.

- Krenulo nam je na bolje kasnije, roditelji su našli posao. Rekao sam im da sve što planiraju za mene daju mojoj sestri. Meni je bio dovoljan fudbal, lopta je spasila moj život - zaključio je Viljems.

Inače, Džetro je najmlađi fudbaler koji je ikada nastupio na Evropskom prvenstvu. U karijeri je nastupao za Spartu iz Roterdama, PSV, Ajntraht iz Frankfurta i Njukasl, u kom je prošlu sezonu proveo na pozajmici.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna