OGLASIO SE I NEMANJA MATIĆ: Pozivam predsednika Vučića da ubedi Vidića da preuzme odgovornost spasavanja srpskog fudbala

Novosti online

25. 11. 2020. u 13:25

SVI znamo da je predsednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala.

ОГЛАСИО СЕ И НЕМАЊА МАТИЋ:  Позивам председника Вучића да убеди Видића да преузме одговорност спасавања српског фудбала

FOTO: Nebojša Paraušić

Konačno je Nemanja Matić otvorio dušu i objavio, pre nekoliko dana najavljenu, podršku imenjaku Vidiću posle kritika na račun Fudbalskog saveza Srbije.

- Smatram da je svojim radom, poštenjem, fudbalskim znanjem, profesionalizmom, posvećenosti fudbalu, sposoban da naš fudbal odvede na vrh Evrope, gde je i sam bio kao igrač. Ako se komšije mogu pohvaliti da imaju svoje najveće legende na čelu fudbalskog saveza, zašto i mi ne uradimo isto.

Veliki Nemanja Vidić na celu FSS, dok ovo pišem, suza mi u oku od sreće na pomisao da ovo može da se desi. Nemanja bi vratio nadu fudbalskoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali da delimo karte i molimo ljude da dođu na stadion (FSS zna o čemu pričam) - naveo je Matić.

- Ne tražim da se bilo ko otera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem fudbalu, jer imam apsolutno poverenje da će uraditi sve za dobrobit našeg fudbala -  dodaje Matić.

- Mora dobiti i podršku države Srbije, jer je fudbal veoma bitan. Svi znamo da je predsednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala. Promašili jesmo Evopsko prvenstvo, nemojte da promašimo Nemanju Vidića - navodi Matić.

Foto: Tanjug

- Hrvatska za svog predsednika Fudbalskog saveza ima Davora Šukera, koji je bio najbolji napadač Evrope, jedan od najboljih igrača Real Madrida i verujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane neko sa takvim imenom kao što je Šuker, podseća Matić.

- Crna Gora na čelu fudbala ima VELIKOG Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača svih vremena na našim prostorima. Prošlo je dosta godina od kada je Dejo igrao fudbal, ali i dan danas se navijači Zvezde i Milana sećaju majstora, prepričavaju njegove akcije. Kada se pojavi na skupovima UEFA, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju.

Isto su uradili i Nemci pre 15 godina, ističe Matić.

- Kada je nemačka reprezentacija bila u velikoj krizi, tada su odlučili da je vreme za promene i postavili su Matijasa Zamera, osvajača Zlatne lopte za glavnog odgovornog za organizaciju svih selekcija i prvog tima. Danas je njihov fudbal tu gde jeste, ponajviše zahvaljujući njemu.

Matić je dao i pojašnjenje zašto se pre tri meseca povukao iz reprezentacije.

- Pre početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ljudima u Savezu sam skrenuo pažnju na nekoliko stvari koje bi mogle da nas koštaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

Rekao sam da ako se te stvari ne promene “naletećemo” na neku malo ozbiljniju reprezentaciju i napuniće nam mrežu (desila se Ukrajina 5:0). Takođe, rekao sam da se nećemo plasirati ni kroz Ligu nacija, jer nam Bog neće dati (desila se Škotska).

Kako moji saveti nisu prihvaćeni, osećao sam se odbačeno i nisam želeo da smetam, niti da više učestvujem u svemu tome - istakao je Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (6)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost