KVARTET ZA PROLEĆE: Barselona, Juventus, Čelsi i Sevilja imaju priliku da obezbede nokaut fazu LŠ

M. BLAŽIĆ

24. 11. 2020. u 00:00

ČETIRI kola grupne faze takmičenja u Ligi šampiona i četiri poznata učesnika eliminacione faze. To bi vrlo lako mogao da bude epilog mečeva u okviru E, F, G i H, u kojima favoriti imaju zicere za "overu" eliminacione faze i rasterećenost u poslednje dve runde.

КВАРТЕТ ЗА ПРОЛЕЋЕ: Барселона, Јувентус, Челси и Севиља имају прилику да обезбеде нокаут фазу ЛШ

EPA

Najmanje neizvesnosti, bez obzira na ishod ovog kola, ima u grupi E, gde je samo pitanje trenutka u kojem će Čelsi i Sevilja ostaviti Krasnodar i Ren bez grama nade. U slučaju trijumfa Engleza i Španaca na gostovanjima u Francuskoj i Rusiji "pečat" će biti stavljen pre nego što ostale utakmice i počnu, s obzirom na to da su ova dva duela na programu od 18.55.

- Želimo pobedu protiv Rena, ali je podjednako važno da pružimo dobru partiju. Posle toga možemo da se posvetimo borbi za prvo mesto sa Seviljom - istakao je napadač "plavaca" Timo Verner pred polazak u Francusku.

Slična situacija je i u grupi G, u kojoj bi Juventus trebalo da ima lagan posao na svom terenu protiv Ferencvaroša. Trijumf neće biti dovoljan "staroj dami" za prolaz ukoliko Barselona izgubi u Kijevu, a remi na stadionu "Republika", uz trijumf Juventusa, vodi oba velikana dalje.

- Do sada sam sjajno koristio ogroman ofanzivni potencijal našeg tima, nadam se da će tako biti i večeras - podvukao je Alvaro Morata, koji je sa četiri postignuta gola na vrhu liste strelaca sa Halandom, Žotom i Rašfordom.

Najveća "gužva" je u grupi H, gde sva četiri kluba imaju realne izglede da se dočepaju jednog od prva dva mesta. Na prvi pogled, Mančester junajted je u najpovoljnijoj poziciji pošto dočekuje šampiona Turske Bašakšehir, ali činjenica da su od prethodnih sedam mečeva u ovom takmičenju na "Old Trafordu" dobili samo dva poziva na oprez.

- Ostvarili smo prvu, istorijsku pobedu u trećem kolu i sada puni optimizma dolazimo na noge velikom Mančester junajtedu. Izuzetno ih poštujemo, ali imamo svoju računicu - rekao je trener "narandžastih" Okan Buruk.

U grupi F Lacio i Dortmund imaju sjajnu priliku da pobedama na svom terenu protiv Zenita, odnosno Briža, naprave veliki korak ka prolasku u eliminacionu fazu.

- Igrali smo dve utakmice u gostima desetkovani, sa samo nekoliko igrača koje smo imali na raspolaganju protiv Dortmunda. Sada je situacija značajno bolja - najavio je strateg Rimljana Simone Inzagi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu