LISTA KANDIDATA SVE DUŽA: Stojković, Milošević, Milojević i Božović su potencijalni naslednici

N. ILjUKIĆ

22. 11. 2020. u 20:44

SRBIJA sa Ljubišom Tumbakovićem na klupi nije uspela da se plasira na Prvenstvo Evrope koje će se igrati sledećeg leta.

ЛИСТА КАНДИДАТА СВЕ ДУЖА: Стојковић, Милошевић, Милојевић и Божовић су потенцијални наследници

FOTO: Arhiva Novosti

Pošto je u kvalifikacijama za EP prošla očajno, a ružan pečat tih kvalifikacija je ona čuvena "petica" od Ukrajine, pojavila se prilika koja je propuštena - da se u baražu izbori odlazak na prvo veliko takmičenje posle Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Tumbaković nije uspeo, a ko će (i da li će) neko posle njega da pokuša, ispostavlja se skoro nemoguću misiju i reprezentaciju odvede ka Mundijalu u Kataru 2022. godine ili "Evru" 2024. godine u Nemačkoj, znaćemo možda već za dva dana. Za sredu je u Staroj Pazovi zakazan sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Iako stroge epidemiološke mere dozvoljavaju da se i ova sednica održi "onlajn", odnosno na daljinu, pa čak iako Odbor za hitna pitanja ima sve ingerencije IO FSS, skoro je izvesno da će se telo koje odlučuje o važnim pitanjima o fudbalu u Srbiji sastati uživo ipak u sredu, u "Kući fudbala".

Osim detaljne analize novog neuspeha srpskog fudbala koji je svoju tužnu potvrdu dobio u očajnom izdanju "orlova" protiv Škotske u finalu baraža, srećnim golom u 90. minutu i odlaskom u produžetke, na kraju i u penal seriju, pričaće se i o sudbini selektora Ljubiše Tumbakovića. Prema još nepotvrđenim informacijama, Izvršni odbor FSS će mu se u sredu zahvaliti na saradnji, a interesantno je da u suštini i nema potrebe za prekidom te saradnje, pošto je Tumbakoviću istekao ugovor sa FSS. Samo zbog klauzule, potpisane u junu 2019. godinem u kojoj stoji da će se dve strane razići ukoliko trofejni stručnjak, koji se najviše proslavio na klupi Partizana, ne izbori plasman na Prvenstvo Evrope.

Nezvanično, lista kandidata za Tumbakovićevog naslednika je sve duža. Odavno se pominju Dragan Stojković Piksi, Savo Milošević, Vladan Milojević, od pre nekoliko dana čak i Miodrag Grof Božović, a figurira i Ivan Jovanović. Neki bi čak po starom i lošem običaju da "iz šešira" izvuku stranog stručnjaka, kao da se reprezentacija već nije dovoljno opekla sa Havijerom Klementeom ili Dikom Advokatom...

Dani do kraja proklete 2020. godine doneće, bez ikakve dileme, odgovore i na mnoge fudbalske dileme koje more običnog navijača u Srbiji koji ne priznaje ništa drugo do pobede i tri boda.

KOKEZA BEZ PROTIVKANDIDATA

JAVIO se Nemanja Vidić, obećao je da će javnosti da se obrati i Nemanja Matić. Ovih dana su mogle da se čuju i priče Slavoljuba Muslina i još nekoliko uglednih fudbalskih radnika. Međutim, veliko je pitanje da li svako od njih ima želju da se lati posla na Terazijama 35, u sedištu FSS. Za 20. decembar je zakazana Skupština saveza na kojoj će jedna od tački dnevnog reda biti glasanje o poverenju predsedniku. Od ukupno 69 delegata, Kokeza ima bezrezervnu podršku skoro svih, pa je samo pitanje da li on želi ili ne želi više ra radi svoj posao za koji ima mandat do 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024