ALEKSANDAR MITROVIĆ: Pritisak u reprezentaciji uvek postoji, niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe protiv Škotske

Novosti online

19. 11. 2020. u 09:22

KAPITAN reprezentacije Srbije na sinoćnoj utakmici Aleksandar Mitrović rekao je da njegova ekipa nije bila rasterećna u pobedi nad Rusijom i da pritisak u reprezentaciji uvek postoji.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ: Притисак у репрезентацији увек постоји, нико не може да каже да нисмо дали све од себе против Шкотске

FOTO: AP

Srbija je pobedom nad Rusijom rezultatom 5:0 završila učešće u ovoj sezoni Ligi nacija i opstala je u B diviziji.

"Nismo bili rasterećeni. Kada igrate za reprezentaciju uvek postoji doza pritiska, da odigrate što je bolje moguće. Igrali smo jako dobru utakmicu, fizički i taktički, čvrsto, iznenadili smo protivnika. Zaslužili smo pobedu, bili smo bolji rival. Dati pet golova Rusiji, koja je veoma ozbiljna i kvalitetna reprezentacija, uopšte nije lako. Najbitnije je da smo dali sve od sebe i ostvarili dobar rezultat!, rekao je Mitrović novinarima.

Mitrović je bio kapiten reprezentacije na duelu sa Rusijom, u odsustvu Aleksandra Kolarova i Dušana Tadića.

"Prelep osećaj, zaista. Zadovoljstvo, čast", kazao je Mitrović.

Mitrović je upitan zašto reprezentacija nije igrala protiv Škotske kao sad sa Rusijom i da li je sada još veća žal.

"Voleo bih da znam zašto... Drugačija utakmica, drugačiji ambijent, drugačiji protivnik, igrači, stil fudbala... Sve je drugačije".

"Svi znamo da utakmica protiv Škotske nije bila najbolja, nije nam sve polazilo za nogom, ali niko ne može da kaže da nismo dali sve od sebe. U životu i fudbalu nekad morate da imate i malo sreće. Mi tu sreću nažalost nismo imali. Ali, niko ne može da kaže da nismo hteli i dali sve od sebe, uradili sve što je do nas tog dana da dobijemo. Jednostavno, nekad imate loš dan, ništa ne ide i takva je bila ta utakmica. Na momente je bilo jako dobro na momente jako loše. Boli i dalje, peče. Nije lep osećaj, ali znam koliko su saigrači, drugari, selektor, svi u savezu radili naporno da pre svega dođemo do te utakmice, a onda i da se plasiramo", naveo je Mitrović i na to dodao:

"Nismo uspeli, pali smo, ali znam da moji saigrači i ja nećemo da odustajemo i stanemo na tome. Posle Norveške je sve bilo lepo, lepe reči. Sada su kritike na redu, istrpećemo ih muški, ali nastavićemo dalje. Ubeđen sam da će ovi igrači biti na Evropskom prvenstvu. Nećemo odustati ni po koju cenu", zaključio je Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)