HUMANOST CRVENO-BELIH: Akcija „Čep za hendikep“ uspešno nastavljena na Marakani

Novosti online

14. 11. 2020. u 16:22

ХУМАНОСТ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Акција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavio je sa društveno-odgovornim radom i pružanjem pomoći Udruženju „Čep za hendikep“ prikupivši 16 punih kutija čepova, što će olakšati proces nabavke ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom širom Srbije.

Pre nešto više od godinu dana Crvena zvezda započela je zvaničnu saradnju sa Udruženjem „Čep za hendikep“ i pružila znatan doprinos ovoj akciji.

Zbog pandemije korona virusa prisustvo navijača na tribinama nije moguće, ali i pored toga akcija je završena izuzetno uspešno, budući da je prikupljeno 16 punih kutija čepova. U prvom preseku  koji je bio u januaru napunjeno je 11 kutija, dok je juna meseca taj broj bio 15, a činjenica da je u trećem preseku prikupljena jedna kutija više u odnosu na prošli izuzetno raduje. 

Zahvalnost zbog društveno-odgovornog rada i posvećenosti kluba ovoj akciji istakao je Zoran Martinov, osnivač akcije „Čep za hendikep“.

"Saradnja sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda je iz dana u dan sve bolja. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u prilici da probudimo svest ljudi, u ovom slučaju navijača Crvene zvezde koliko je značajna ova akcija. Od velike je važnosti što navijači i pored toga što nisu u prilici da prisustvuju utakmica nastavljaju da posećuju stadion i daju svoj doprinos ovoj akciji. Upravo ta činjenica govori da se kod naših sugrađana i u teškoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo javlja empatija prema ljudima sa invaliditetom, što izuzetno raduje", rekao je Zoran Martinov.

Kutiju su u toku jučerašnjeg dana ispražnjene i predate udruženju „Čep za hendikep“, a Zvezda već od danas nastavlja sa ovom humanitarnom akcijom i veruje da će sa povratkom navijača na tribine stadiona „Rajko Mitić“ rezultati biti još bolji.

Kutije za prikupljanje čepova biće i u narednom periodu postavljene kod Red star šopa, Delije šopa, ulaza u galeriju, ispred Medija centra, ispred terena Omladinske škole i u "Zvezda Laundž" baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)