HUMANOST CRVENO-BELIH: Akcija „Čep za hendikep“ uspešno nastavljena na Marakani

Novosti online

14. 11. 2020. u 16:22

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavio je sa društveno-odgovornim radom i pružanjem pomoći Udruženju „Čep za hendikep“ prikupivši 16 punih kutija čepova, što će olakšati proces nabavke ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom širom Srbije.

ХУМАНОСТ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Акција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани

FOTO: FK Crvena zvezda

Pre nešto više od godinu dana Crvena zvezda započela je zvaničnu saradnju sa Udruženjem „Čep za hendikep“ i pružila znatan doprinos ovoj akciji.

Zbog pandemije korona virusa prisustvo navijača na tribinama nije moguće, ali i pored toga akcija je završena izuzetno uspešno, budući da je prikupljeno 16 punih kutija čepova. U prvom preseku  koji je bio u januaru napunjeno je 11 kutija, dok je juna meseca taj broj bio 15, a činjenica da je u trećem preseku prikupljena jedna kutija više u odnosu na prošli izuzetno raduje. 

Zahvalnost zbog društveno-odgovornog rada i posvećenosti kluba ovoj akciji istakao je Zoran Martinov, osnivač akcije „Čep za hendikep“.

"Saradnja sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda je iz dana u dan sve bolja. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u prilici da probudimo svest ljudi, u ovom slučaju navijača Crvene zvezde koliko je značajna ova akcija. Od velike je važnosti što navijači i pored toga što nisu u prilici da prisustvuju utakmica nastavljaju da posećuju stadion i daju svoj doprinos ovoj akciji. Upravo ta činjenica govori da se kod naših sugrađana i u teškoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo javlja empatija prema ljudima sa invaliditetom, što izuzetno raduje", rekao je Zoran Martinov.

Kutiju su u toku jučerašnjeg dana ispražnjene i predate udruženju „Čep za hendikep“, a Zvezda već od danas nastavlja sa ovom humanitarnom akcijom i veruje da će sa povratkom navijača na tribine stadiona „Rajko Mitić“ rezultati biti još bolji.

Kutije za prikupljanje čepova biće i u narednom periodu postavljene kod Red star šopa, Delije šopa, ulaza u galeriju, ispred Medija centra, ispred terena Omladinske škole i u "Zvezda Laundž" baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri