GRAĐANI BESNI, POLA SRBIJE BEZ PRENOSA: RTS želeo da prenosi meč Srbije i Škotske, ali...

Novosti online

12. 11. 2020. u 19:40

ГРАЂАНИ БЕСНИ, ПОЛА СРБИЈЕ БЕЗ ПРЕНОСА: РТС желео да преноси меч Србије и Шкотске, али...

Foto: N.Paraušić

Veliki broj ljubitelja fudbala koji večeras neće moći da gleda TV prenos odlučujuće utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo između Srbije i Škotske ne može da shvati kako RTS ne može da pronađe način da ovaj događaj od nacionalnog značaja direktno večeras prenosi.

Utakmica se igra od 20:45h na "Marakani", a moći će da je gledaju samo oni koji u svom kablovskom paketu imaju kanal Nova S.

Da sve bude još problematičnije, RTS neće moći da prenosi ni utakmice Evropskog prvenstva, ni ako naš nacionalni tim izbori plasman, osim ako ne bude nekog naknadnog dogovora koji sada nije na vidiku.

Tim povodom je objašnjenje ponudio glavni urednik sportske redakcije RTS-a Zoran Marković, koji se oglasio u razgovoru za ''Telegraf''.

''Mi kao RTS ne možemo tu ništa da uradimo. Voleli bismo da imamo prenos, kao i ostale televizije. Trudićemo se da napravimo bilo kakav dogovor, ako bude prostora, da prenosimo EP ukoliko naša reprezentacija ode tamo. Možda će i druge televizije sa nacionalnom frekvencijom isto pokušati.

RTS i sve nacionalne frekvencije imaju želju da prenose jednu takvu utakmicu. Ne samo nju, nego sve one koje igra državna reprezentacija. Ali jednostavno nemaš pravo na to i niko ti to ne nudi.

Da je nama ponuđeno da kupimo prenos za određenu cenu i da nemamo novca, onda je to druga stvar, ali nama niko i ne nudi'', objasnio je Marković.

Dakle, kad bi neko do večeras ponudio, možda na RTS-u ne bismo gledali ''Montevideo'' u terminu utakmice Srbija - Škotska...

(SPORTSKE)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Morlak

12.11.2020. 20:16

Bruka ....Cekate da vam ponude...A kad naplacujete 250 dinara mesecno ne pitate da li vam neko nudi taj novac.. Otimate...Sramota...Zato vam politicari ne silaze sa ekrana...

Ex25battMP

12.11.2020. 22:33

Ма да л' је могуће: ,,РТС ту ништа не може'', али када су кројили закон за тзв. претплату за тзв. јавни сервис, онда су могли да се потруде да исти ,,скоцкају'' по својој мери.

Kalesu

12.11.2020. 23:23

Neko treba da ponudi nacionalnom javnom servisu prenos jednog događaja od nacionalnog značaja?! Neshvatljivo i neprihvatljivo! Umesto da javni servis traži način da opravda očekivanja onih, od čijih para jako lepo živi, čeka da mu to neko ponudi??? Neobjašnjivo. Kao kada neko sedi dokon i čeka na biro za zapošljavanje da mu ponudi posao, umesto da ga sam traži. Taj nikada neće naći posao.

Ivan

13.11.2020. 10:18

Sramota nevidjeno još gore saopštenje niko nije nudio prenos kako može tako da se pravda juri trazi da otkupiš pravo sramota .Zasta se placa TV pretplata.Ministar sporta treba da položi račune zasto nema prenosa za celu Srbiju to je bitna utakmica .

Aleks

13.11.2020. 10:28

Kako nije sramota tako lagati - Na zvanicnom UEFA sajtu ima dokumentaciju o kupovini prava prenosa utakmica iz razlicitih takmicenja, ukljucujuci EURO 2020 - termin za prijavu na tender je bio 27.09.2016 - ako niste ucestvovali onda Duplo sram vas bio, ako niste znali da to postoji onda NIje NI Triplo sramota nego nema o cemu da pricamo i nemojte se zvati televizija!!!!