MNOGO VOLE REPREZENTACIJU: Škoti čistili sneg 2013. godine

N. I.

11. 11. 2020. u 20:14

ŠKOTI su posebni navijači.

МНОГО ВОЛЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Шкоти чистили снег 2013. године

FOTO: D. Dozet

Glasni, odani do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali su i poseban kolorit gde god se pojave na svetu. Imaju čak i humanitarne akcije na svakom gostovanju, a poslednji put kada su gostovali sa svojom selekcijom u Srbiji, ostali su u posebnom sećanju svima, jer je njihova grupa "Tartan armija" tada sakupila 1.500 funti za pomoć Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Podsetimo, Srbija je u meču kvalifikacija za SP u Brazilu dočekala 26. marta 2013. Škote na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a debeli snežni pokrivač prekrio je tog jutra celu Srbiju i Novi Sad, pa je postojala opasnost da mađarski sudija Ištvan Vad pomeri meč za najmanje 24 sata.

Međutim, sa radnicima na stadionu udružila se i grupa škotskih navijača, pa su onako odeveni u zimske jakne i svoje tradicionalne kiltove, "lopatali" nekoliko sati i sneg je završio na atletskoj stazi. Dobro "zagrejani" pivom i viskijem, Škoti su tako pobrali simpatije svih u Novom Sadu.

Iako ovog puta ne dolaze u Beograd, navijači Škotske okupljeni u "Tartan armiju" su poslali donaciju organizaciji "Evo ruka", Udruženju roditelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju iz Zemun Polja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna