STOP IZ AUSTRIJE: Salcburg zabranio fudbalerima da igraju za svoje reprezentacije

Beta

09. 11. 2020. u 21:11

FUDBALSKI klub Salcburg zabranio je danas svojim igračima da igraju za reprezentacije u predstojećim utakmicama, nakon što je u ekipi šest igrača zaraženih korona virusom.

СТОП ИЗ АУСТРИЈЕ: Салцбург забранио фудбалерима да играју за своје репрезентације

Foto: EPA

Austrijski šampion saopštio je da je u nedelju dobio rezultate testiranja i da je pronađeno šest pozitivnih među igračima koji je trebalo ovih dana da putuju u svoje reprezentacije.

- Svi pozivi u reprezentacije su za sada odbijeni", navodi se u saopštenju.

Salcburg nije otkrio o kojim igračima se radi, već je naveo da su oni u izolaciji i da nemaju simptome.

Salcburg je istakao da su svi u klubu bili negativni na testiranjima u petak, pre utakmice sa Rapidom iz Beča (1:1) koja se igrala u nedelju.

Naredno testiranje obaviće se večeras.

Prošle nedelje, nemački klubovi Verder i Arminija Bilefeld saopštili su da neće pustiti svoje igrače u reprezentacije, na osnovu pravila lokalnih zdravstvenih vlasti.

U Italiji, Roma i Fjorentina su u izolaciji posle nekolicine pozitivnih igrača, zbog čega su i oni koji nisu zaraženi morali da ostanu u klubu i nisu se priključili svojim reprezentacijama.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je prošlog meseca da klubovi mogu da zabrane igračima da odu u reprezentacije, ako se suočavaju sa najmanje pet dana karantina po povratku u svoje klubove. Inače, klubovi se suočavaju sa kaznama ako ne puste igrače u reprezentacije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a